Eltörhetett a bokám? Vagy szalagszakadás?
Figyelt kérdés
Kb. 1 órája leestem az emeletes ágyról (kb. 1,5 méter) úgy, hogy a bokámra estem. Egy kicsit belilult és feldagadt.Rálépni rá tudok csak nagyon fájdalmas. 12/l2014. ápr. 12. 22:26
1/9 anonim válasza:
Polcold fel (magyarul feküdj le, és tegyél párnákat a lábad alá...), jegeld (fagyasztott borsóval), borogasd, kenegesd krémmel... de attól, hogy leesel, nem igazán lehet szalagszakadás... ha meg rátudsz állni, a törésben se vagyok biztos. Látnom kellene ahhoz... maximum egy képet küldhetsz üzenetben a bokáról... De el kellene látogatni egy szakemberhez, ha már feldagadt és lila is... Na meg attól is függ, hogy hogy estél, mármint hogyan érkeztél talajra... Bármi kérdésed van, írj üzenetet nyugodtan.
2/9 anonim válasza:
Ha rá tudsz állni, biztos hogy nem tört el.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi vàlaszokat. 2. kommentelőnk: Osztálytársamnak el tört a suliban bokája és még is 1 órát futottunk mire érezte, hogy valami nem oké.
2014. ápr. 12. 22:40
4/9 anonim válasza:
Én sem éreztem anno rögtön, hogy eltört a kezem. Zsibbadt kicsit, fájt, nehezebben mozgattam emiatt, be is dagadt, de nem tudtam eldönteni, hogy lehet-e komolyabb oka, avagy sem.
Ha eltört, akkor órákon belül elkezd olyan brutálisan és csillapíthatatlanul fájni, hogy másra gondolni sem tudsz, csak arra, hogy végre orvoshoz kerülj és megszüntessék a fájdalmadat. Nekem mondjuk elég komoly törésem volt, még ha elmozdulással nem is járt. 2-3 órán keresztül nem tudtam eldönteni, hogy kell-e orvos, vagy sem, aztán egyre rosszabb lett (gondolom ahogy az adrenalin elillant) és egyértelművé vált a helyzet.
Mindenképpen pihentesd, és polcold fel, jegeld, ahogy már mondták.
6/9 anonim válasza:
Remélem, voltál orvosnál. Jobban vagy? Mi a helyzet?
7/9 A kérdező kommentje:
Voltam és már jobban is vagyok. :) Nem tört el szerencsére, "csak" elrepedt. :/
2014. ápr. 15. 10:07
9/9 A kérdező kommentje:
Igen. :) Köszönöm, hogy megkérdezted. :)
2015. jan. 2. 03:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!