Vállficam, teljes szalagszakadással. Hogy éltétek meg a műtétet, és az azt követő időszakot?
Egy hónapja volt egy balesetem a munkahelyemen, a vállamnak dőlt egy ott tárolt áru. Irány a kórház, a diagnózis tossy 3, vállficam teljes szalagszakadással. Pár napra rá altatás, műtét, helyrerakták a ficamot, és percutan tűzéssel, dróttal rögzítették. Másnap mehettem haza, + háromszögletű kendő használata mindig.
Ahogy teltek a napok szép lassan javult a helyzet, kendőt 3 hét után már néha levehettem. Pár napja volt egy rossz mozdulatom, roppant egyet a vállam.
Másnap kórházban röntgen, a tűződrót kijjebb csúszott, de még a helyén van. És mivel a drót kintébb van, láthatóan a bőrömet is nyomja, körülötte lilás, de nem szakította át szerencsére. Jelenleg itt tartok.
Nektek mennyi időbe tellett a teljes gyógyulás? Ugyanúgy tudjátok mozgatni a vállatokat? Terhelni tudjátok? Egyéb tapasztalatok?
Felborultam a motorral csak nekem a csont is eltört és ugyanígy dróttal fogatták össze.
Hát olyan 2-3 hónap kell hogy meggyógyuljon.
Nekem is eleinte mikor ismét mozgathattam nagyon nehéz volt . A súlyok nehézségét szinte triplájának éreztem.Amit ezelőtt egy kézzel lazán tartottam akkr nem bírtam ,de rá olyan 2-3 hónapra kezdett visszajönni.7 hónapja történt de mostanra trljesen meggyógyúlt már annyi, hogy néha belenyilal a fájdalom ha jobban megerőltetem (nagyon ritkán).
Ja még annyit hogy eleinte ne terheld nagyon , kis óvatos tornákkal szoktasd vissza .
Eleinte én még pl. a hátamat megvakarni sem tudtam vele -pedig ilyenkor már rendesen mozgott, de most már az is megy.
Köszi a válaszod!
A kérdés kiírása óta javult azért a helyzet, most vagyok abba a stádiumba, hogy emelni nem nagyon tudok, remeg a kezem már egy tányér étel súlya alatt is.
Csinálom azokat a gyakorlatokat amit a doki mondott.
Bár amikor kijjebb csúszott a drót, az az 1 hét rosszabb volt mint a baleset óta bármelyik pillanat, akkor muszáj volt újra a kendőt vissza akasztani a nyakamba.
elestem (vagy inkább elrepültem) biciklivel. hallottam egy olyat hogy ha kiugrál továbbra is akkor csonkolnak a claviculából, jelenleg ettől fosok...
köszönöm!
Kb a 3.-ik héten beültem az autóba, hogy megy ez már nekem. Leginkább egy kezemmel kormányoztam, a másikkal csak tartottam a kormányt, erőm se volt forgatni, meg a vállam se mozgott úgy ahogy kellett volna, úgyhogy nem ajánlom, hogy megtedd. Lehet emiatt csúszott kintébb a drót, ahogy próbáltam csavargatni a kormányt.
Kivenni meg a 8.-ik héten vették ki, helyi érzéstelenítéssel. Szét izgultam magam, mert amúgy életemben nem műtöttek ezelőtt. A bal oldalamat eltakarták egy zöld kendővel, beadták az érzéstelenítőt, aztán hallottam h beszélgettek, h szikét. Már szorítottam össze a fogam, de semmit nem éreztem a vágásból. Aztán mondta a doki h ez most kellemetlen lesz, és kihúzta valami fogóval a menetes drótot a csontból. Az se fájt, de éreztem ahogy a menet végig szántotta a csontomat. Ennyi volt, nekem fájdalommentes. Már egyből a műtét után sokkal jobbnak éreztem a vállam, eltűnt mindenféle fájdalom amit az elmozdult drót okozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!