Mire számíthatok a jövőre nézve? (F/15)
Sajnos kedden (4 napja) az iskolából hazafelé menet az állomáson rosszul léptem le a lépcsőről és magam aláfordult a jobb bokám.
Rátudtam ugyan lépni, de nagyon fájt. Másnap (3 napja) tudtunk csak elmenni orvoshoz, ahol részleges szalagszakadást állapítottak meg.
Mivel még be volt dagadva így 1 hétre fekvőgipszet vagyis gipszsínt kaptam, amelyet majd 4 nap múlva vesznek (várhatóan) le a lábamról.
1. Járógipszet kapok vagy "csak" bokarögzítőt?
2. Mankóznom kell majd vagy sem?
3. Mikor mehetek legközelebb iskolába?
4. Mennyi időbe telik mire teljesen rendbe jön?
5. A jövőben számíthatok-e arra, hogy sérülékenyebb lesz a jobb bokám mint a bal?
1.Csak bokarögzítőt de az jobb mint a gipsz mert tudod mozgatni a lábad és nem ugy fog kinézni a gyógyulás után mint egy etióp..
2.Nem kell mankó..
3.Engem részleges bokaszalag szakadással 2 hétre írtak ki..
4.4-5 hétig tart a gyógyulás
5. Igen az lesz mert megnyúltak a szalagok ott..ajánlom a magasszárú cipő hordását és sportoláskor bokarögzítőt...tesire is :)
Sportoláshoz: [link]
Gipszsín után: [link]
Éjszakára polcold fel a lábad úgy hogy magasabban legyen a szívednél...akkor gyorsabban lemegy a dagadás róla :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!