87500 Ft bruttó bérből mennyi tgyásra, gyedre számíthatok jövőre? 9 hetes vagyok, március közepe vége fele várható a babánk!
Szia. Kb ennyi lehetett a bruttóm nekem is, mint neked. 2008 januártól-novemberig dolgoztam, aztán év végéig passzív táppénz (kirúgtak próbaidő alatt), idén júniusban szültem és a tgyásom 60 ezer körül van. A gyedet még nem tudom.
(Azért írtam így, mert nekem a passzív táppénz miatt lehet, hogy kevesebb, vagy nem tudom mennyit nyom a latba.)
Szia!
Durva számítás szerint 60eFt lesz az alap.
A tgyásból 18% szja-t vonnak, ez 10800 ft. Mivel nem éred el az éves határt, így kérhetsz adójóváírást, vagyis amennyit levonnak, annyit vissza is kapsz.
A gyed-ből 18% szja-t és 9,5% nyugdíjjárulékot vonnak (itt is él az adójóváírás), azaz a nettó gyeded 54-55eFt lesz.
Az adójóváírást mindkét esetben külön kérni kell, különben majd csak adóév végén fogod visszakapni egy összegben.
10.49-es vagyok
Ehhez még jön a családi is. Tehát az én esetemben 60 körül tgyás és 12200 a családi.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!