Kis mértékű áramütés okozhat gondot?
Figyelt kérdés
Valószinűleg vizesen dugtam be a ventillátort mert felmostam a padlót, és hogy hamarabb felszáradjon gondoltam bekapcsolom.Amikor kihúztam,hozzáért a fém része a csuklóm belsejéhez és éreztem hogy megrázott,majd befeszült bal oldalt a gyomrom és minden szerv ami ott van,de ez elmúlt pár perc mulva.Most pedig fáj ott görcsölő érzés, kicsit megijedtem.Szerintetek mi a teendő?Vagy más az oka szerintetek?Nem éreztem még ilyen jellegű fájdalmat soha sem.2014. máj. 27. 23:51
2/12 A kérdező kommentje:
Van ezzel kapcsolatban valami tapasztalatod vagy esetleg hallottál valamit hogy így rávágtad egyből? :/ remélem nem komoly a baj.
2014. máj. 28. 00:01
3/12 anonim válasza:
Hívd fel az ügyeletet, főleg, ha a bal oldaladat érintette! Előfordulhat, hogy nem azonnal, csak órák múltán okoz súlyos problémákat az áramütés.
4/12 A kérdező kommentje:
Nem mondanám hogy annyira fáj hogy nem tudok megmaradni,sőt van olyan póz (hason fekve) amikor nem fáj,csak elég furcsának találom.
2014. máj. 28. 00:02
5/12 A kérdező kommentje:
Neeem hát nem most rázott meg hanem kb 4-5napja. Eddig semmi sem volt.Akkor ez nem az lesz?
2014. máj. 28. 00:03
6/12 anonim válasza:
Azért megmutatnám orvosnak
(hogy meg tudjak nyugodni)
7/12 anonim válasza:
Hát, ha ennyit vártál, akkor talán a közvetlen életveszély nem áll fenn (hangsúlyozom, nem vagyok orvos), viszont mindenképp elmennék. Ami azt illeti, én azonnal hívtam volna az ügyeletet, mert szíven átmenő áramütés nagyon könnyen halálos lehet.
8/12 anonim válasza:
4-5 nap ... már túl vagy rajt, ez a fájás nem attól van
9/12 anonim válasza:
Most már valószínűtlen, hogy bármi történne veled. Ha valakit megráz az áram, azonnal orvoshoz kell menni, mivel zavart okozhat például a szívritmusban. Ha láttál már kórházfilmet akkor tudod, hogy ha leáll a szív akkor defibrillátorral élesztik újra. Ugyanúgy elektromossággal indítják be a szívizmok összehúzódását. Ez életmentő akkor, ha már leállt a szív. értelemszerűen ha működik a dolog, akkor nem jó mert így megváltozhat az összehúzódás üteme, ami ritmuszavarhoz/leálláshoz vezethet. áramütéskor az egyik első dolog hogy EKG-t csinálnak.
10/12 anonim válasza:
Ha a csatlakozó aljzat kihúzása után rázott meg akkor nem kell aggódni, az csak a kondenzátorban maradt áram volt és nem veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!