Térdszalag lazulás küzdősport rugásoktól. Mi lenne a megoldás?
Évekkel ezelőtt meggondolatlanul edzettem, karate rugásokat csináltam a levegőbe, így valószínűleg kilazultak a térdszalagjaim. Azóta már sok idő eltelt, de a térdeim még mindig nem tökéletesek, futáskor gyorsan megfájdulnak. Igazából abban sem vagyok biztos, hogy ez a baja a lábaimnak, de sok dolognak utána néztem már, szedtem porcépítőt is...
Tudnátok valamilyen tanácsot, tapasztalatot mondani hogy mit lehetne tenni, hogy rendbe jöjjenek a térdeim? Valami gyógytorna esetleg?
Köszönöm!
8-as! Én is átestem ilyen műtéten :)
Régen összevarrva rövidítették a szalagokat,de most már rutinszerűen végeznek(legalábbis a Sport kórházban),egy műtétet- a neve DENKS_,ami kicsit bonyolultabb dolog,hosszú lenne részletesen leírni,elég annyi,h a szalag tapadási helyét a sípcsonton helyezik arrébb,ezzel rövidítve a megnyúlt szalagot.
Ha a kérdezőnek szalagproblémája van,azon csak így lehet segíteni véglegesen,mert semmiféle csodaszertől nem fog a laza szalag kötöttebb lenni. Persze kiegészítő kezelésként,h a térd instabilitása ne okozzon túl nagy problémát az ízületben,porcépítéssel kell kiegészíteni.
Ahogy már írtam a combizmok erősítésével meg lehet próbálni stabilabbá tenni a térdet. De ha az nem elég ....
Értem. Köszi a z infot, ezt tényleg nem tudtam.
Egyébként nekem is ez a problémám, de nem igazán akarom műttetni. Rendszeresen edzek combra is, de attól inkább csak megfájdul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!