Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mennyire fáj a csonttörés? Te...

Mennyire fáj a csonttörés? Te bőgtél, amikor eltört? És amikor a gipszbe rakják a törött végtagot, az nagyon fáj?

Figyelt kérdés

2013. júl. 10. 08:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 bordám törött el, csúzdáztunk.. Ott a helyszínen annyira nem is fájt, lazán hazajöttem. De az elkövetkezendő 6 hét valami elképesztő volt.
2014. ápr. 15. 14:43
 12/25 anonim válasza:
nekem könyököm fájt amikor eltört, hát megkönnyeztem, 10 éves voltam:DD most 14 évesen fájt, de nem sírtam, csak káromkodtam néhány sort mert nyárra nem tudom mennyire fogom majd magam formába hozni, mert a bal csuklóm tört, és nagyon összeroskadt, látszik a különbség a két karomon h a jobb izmosabb, erősebb. és hasra is kéne meg mellkasra ami nehéz lesz, de igyekszem. gipszbe rakás egyáltalán nem fájt, csak amikor forgatni kellett vagy ilyesmi
2014. ápr. 16. 21:24
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a törés pillanatában nem fájt,sőt röhögtem.Csak ijesztő volt a ropogás.A kórházba se fájt .Estefelé törtem el a lábam így b reggelig kellett várjak a műtétig.Ez volt életem legrosszabb éjszakája.Átvirrasztottam.A fájdalom annyira elviselhetetlen volt,hogy verejtékeztem,és egy feszt mocorogtam.A gerincembe adott injekció,amit műtét előtt kaptam maga a mennyország volt.A műtét utáni éjszaka ismét virrasztottam.A rá következő héten nappal nem volt gond,az elalvással sem,de éjszaka mindig felébredtem a fájdalomra és csak fájdalom csillapítóval tudtam visszaaludni.Most már két hete hogy eltört és nem fáj egyáltalán,nincs szükségem fájdalomcsillapítóra.Csak az izmom szokott fájni,de nem elviselhetetlenül.
2014. máj. 16. 18:00
 14/25 anonim ***** válasza:
Orsócsont-, kéztőcsont- és néhány ujjtörésen vagyok túl. Egyik sem volt elviselhetetlen (a gipszelés sem), bár tény, hogy egyszerű törések voltak. Elmozdulás csak egy esetben volt, azt is műtéti úton rakták helyre, szóval nem voltak fájdalmaim. Összességében egy menstruációs görcs jobban megvisel.
2014. jún. 20. 17:49
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Sípcsontom törött el tavaly, nagyon fájt, de nem akkor bőgtem, hanem már a gipszelésnél. Nem a fájdalomtól akkor sem, csak a sokórás várakozás, bizonytalanság, fájdalom, idegesség akkor jött ki rajtam. Feküdtem hanyatt, a lábam felkötve egy állványra és ahogy gipszeltek, akkor tudatosult bennem, hogy a következő hetekben, hónapokban ehhez a talpamtól a fenekemig érő hatalmas gipszben kell lennem, amiben lényegében mozogni sem nagyon fogok majd tudni. Ekkor elkezdtem sírni. Lehet kinevetni, béna lány meg ilyenek.

25/L

2014. jún. 20. 18:10
 16/25 Boci0110 válasza:
100%
Nekem nagyon fájt és sírni azért sírtam mert megijedtem!
2015. márc. 29. 21:54
 17/25 szamo77db ***** válasza:
Volt eltörve mind a jobb, mind a bal kézfejem. Mindkét esetben éles, nyilalló fájdalmat éreztem. A jobb kisujjam ízületében elmozdult egy csont, amíg azt helyretették, megemlegetem, míg élek! Ráadásul rosszul tették helyre, mert ha ökölbe szorítom a jobb kezem, a kisujj ráhajlik a gyűrűsujjamra. Maga a gipszelés nem fájt. Sem a gipsz levétele.
2015. ápr. 15. 08:29
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem lábujjam tört taekwondo edzésen. Akkor ott nem különösebben hatott meg a dolog, az edzést még végig bírtam vele, hajtott az adrenalin. Másnap reggel, mikor rá kellett volna állni már sz*r volt.

Önmagában a törés messze nem a legrosszabb fájdalom, de van egy sokkoló pillanat, mikor hallod-érzed, hogy reccsen, na az nem kellemes.

2015. ápr. 16. 16:04
 19/25 anonim ***** válasza:
Nekem a térdkalácsom tört el. Nem esett szét, de majdnem 4 napig nem tudtam miatta aludni. Szerencsésen helyre jött. Szept 18-án történt a baleset, azóta rendkívül sokat gyógyult, rendben össze is forrt. Mázlim volt mert nem esett szét, és nem is röntgenezték meg (így a műtétet elkerültem). Ha nem jól forr össze az orvosok hibájából örökre béna leszek de így most jól jött ki. A töréssel nem szabad játszani, kerékpárosoknak javaslom a sport védőfelszerelést (térd, könyök, váll, fejre sisak). Ha van bokára akkor arra is. A zárt cipő fontos, de extrém esetben a láb jó ha ki tud csúszni belőle. Ha nekem nem papucs van a lábamon, akár le is szakadt volna.
2015. dec. 6. 20:15
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Jelentem, összefort a térdkalácsom de módosult az alakja kicsit és nagyobb is lett. Sajnos még fáj, jobban mint a gyógyulás alat. Mindenkinek javaslom, ha a biztonság a tét ne sajnálja a pénzt rá. Kerékpárosok vegyék meg a szokséges védőfelszereléseket, a gyalogosok meg ne telefonozzanak és ne dugják be a fülüket.
2016. jan. 13. 01:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!