Mennyire fáj a csonttörés? Te bőgtél, amikor eltört? És amikor a gipszbe rakják a törött végtagot, az nagyon fáj?
Amikor kettős alkarcsonttörésem volt, és lényegében a még megmaradt izmok és bőr tartotta a kezemet attól, hogy leszakadjon, na akkor bőgtem, mint egy kisgyerek, pedig nem vagyok egy gyenge ember.
Amikor az ujjaim törtek szanaszét, akkor csak rohadtul fájt, de nem bőgtem, és közel se voltam hozzá, valahogy nem jött az az inger.
Én akkor se bőgtem amikor levágtam az ujjam
13/f
Szia!
Nekem a kulccsontom tört el.fájt ....de ki lehet birni.Nem "bőgtem".
Ezt a csont részt nem lehet gipszelni...kar fennttartót használtam...
Hát ha törik a csont, az nem kellemes, viszont van néhány rosszabb dolog is mint a csonttörés, higyjétek el, tapasztalatból neszélek !
19 évesen túlvagyok 2 alkar, 1 zöldgally, 1 boka, egy kulcscsont és egy gerinc csigoja törésen, plusz egy bütyök is letört a kezemről. Na azt azért elmomdom, hogy a gerinc - csigolya törés olyan fájdalommal jár, amit néhányan el sem tudnak képzelni ! Az ember beszélni, és lélegezni sem tud normálisan a törés után kb. 2 óráig. Izzad, nyöszörög, szinte sokkot kap. Az érzés olyan mintha ketté akarnák törni, vagy hasonló. Ehhez képest egy alkar törés szinte semmi, bár annak is vannak brutális példái (nyílt, vagy szilánkos törés) A kulcscsonttörés se semmi, égető, szúró fájdalommal jár. Bordatörésben még nem volt részem, de az is szörnyű. A gerinc, borda, kulcscsont, illetve koponyasérüléseket nem gipszelik. Ezeket terápiás ezközökkel rögzítik. (kulcscsontot gumis pántal rögzítik, a gerinc fűzőt kap ha nem sérült a velő stb.) A gipszelés nem fáj ! Senki nem halt még meg gipsztől. Kellemes, langyos mikor felrakják. Volt már dolgom kisműtétes töréssel is, mikor nem altattak el, de azt is túléltem, szóval nem kell nagy ügyet csinálni a dologból ! A gerincel viszont vigyázzatok ! Mert az el tud úgy is törni hogy lebénul az ember. A többi törést mint már említettem el lehet viselni, és a gipszeléstől sem kell megilyedni ! Hidjétek el, egy szívinkfartus, agyvérzés, vagy más trauma sokkal jobban megkárosítja a testet mint egy törött végtak !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!