Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Egy hete leforráztam az...

Egy hete leforráztam az alkarom,kinek melyik gél vagy krém hozta helyre?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Egy hete leforráztam az alkarom, miközben a zöldségről öntöttem le a vizet.

Sajnos az (akkori) adott körülmények miatt nem sokat tudtam vele foglalkozni..csak rá egy napra, mikor hazaértem.

Bepanthennel kenem, szépen javul, nem fáj, ( viszket ) de piros (ami érthető) két apróbb helyen volt egy kis hólyag, ami kezd helyrejönni.

C és E vitaminokat folyamatosan szedem, naponta egyszer leöblítem és felitatom, majd kis szellőztetés után ismét bekenem.

A forrázott felület kb 7X15 cm.

Orvosnál nem voltam, sajnos abban a helyzetben nem tudtam lenni.

Kinek mi az ami bevált és gyorsíthatja a gyógyulást, illetve a jelenleg kipirosodott részek elmúlnak-e idővel..?

Mivel forrázással kapcsolatban olvastam itt értelmes hozzászólásokat is, ezért gondoltam, hogy ide írok.

A válaszokat előre is köszönöm.

#forrázás #első másodfokú
tegnap 18:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Én jegeltem és fenistillel kentem közvetlenül utána, hűsítette. Ha sebes akkor tetrán kenőcs jó lehet. De szerintem bármelyik patikába ha bemész és megmutatod adnak rá valamit. Nekem nem viszketett az nem tudom normális e?
tegnap 18:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem forró, gennyes, feszül a felület (tehát nem gyulladt), akkor önmagában a viszketés normális, ez az égési sérülések gyógyulásának a része, ahogy húzódik, újraképződik a bőr.
tegnap 19:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Panthenol vagy Irix.
tegnap 19:19
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat!

Igen, a viszketés a bőr gyógyulásának folyamatához köthető, ez normális. :)

tegnap 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!