Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Fucidin krém vényköteles?

Fucidin krém vényköteles?

Figyelt kérdés

Szúrt sebem nem gyógyul kellően gyorsan, hullámzóan hol bedagad, és alig bírom mozgatni a végtagom, hol jobban mozog, seb környéke kékesen el van színeződve, alatta van felgyülemlett vér (?), nyirok (?), bacik stb.

Mikor jobban bedagad, ég, nagyon meleg is belülről, feszít nagyon.

Sebész látta, Betadinos kötést rakott rá, 5 napra rá mondta, hogy Phenylbutazollal kenjem, de egyik ismerősöm meg inkább a Fucidin krémet javasolja, hogy az hatékonyabb.

Valakinek bármi javaslata van-e Fucidin krémmel kapcsolatban és tényleg vényköteles -e (állítólag antibiotikumot tartalmaz, azért vényes).

Nagyon el vagyok keseredve, hogy eltelt már egy hét, és semmi változás, jobbulás.

Köszönöm válaszaitokat!

szept. 15. 09:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Házipatika szerint vényköteles.
szept. 15. 09:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Vényköteles. Az interneten fenn van minden gyógyszerleírás, annak a végén ott van. Ha nem javulsz, menj vissza az orvoshoz, nyilván gennyes.
szept. 15. 09:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg ki kell tisztítani sebészileg (kicsit megnyitni, átöblíteni). Utána folyamatosan Betadinos párakötés, amíg be nem gyógyul. A Fucidin vényköteles és nem helyettesíti az alapos sebtoilettet.
szept. 15. 16:22
 4/9 A kérdező kommentje:

Utolsó, és ennek mi a menete?

Érzéstelenítő injekciót szúrnak az ujjamban elsőként?

Utána szikével bevágjàk a szúrás helyénél?

szept. 15. 17:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy az esetedben pontosan hogy fogják csinálni, már azt is elfelejtettem, hogy az én kezemnél pontosan hogy ment. Kérdezd mindenről a sebészorvost, mikor kell kontrollra, kötözésre bemenni, kell-e gyógyszert szedni. Lehet, hogy ír fel antibiotikumot.
szept. 15. 18:10
 6/9 A kérdező kommentje:

Voltam sebésznél, de csak bekötözte Betadinos vattàval, majd vissza is mentem, hogy nem úgy tűnik mintha javulna. Kissé csóválta a fejét, de se tetanusz injekciót, se antibiotikumos kezelést nem javasolt.

Az ujjam viszont nem javul, fáj, duzzadt, most épp viszket is, pirosas, meleg.

Mikor a szúrás keletkezett, rá kb fél órára úgy éreztem, mintha savat fecskendeztek volna a kezembe: égett belülről az egész ujjam.

Amúgy nincs lázam ( bár nekem nem is szokott lenni amúgy sem), a PIP ízület előtt történt a szúrás, az ízület körül végig be van dagadva, mozgása korlátozott, fáj.

Azt gondoltam, sebész csak tudja már, mit kell ilyenkor tenni, de nekem gyanús az, hogy nem gyógyul, nem lohad, mozgásában nem javul, fáj, néha így bemerevedik, hogy csak ujj tőből mozdul, a többi ízületnél nem.

És tanácstalan vagyok, mert a sebész azt mondta, 10 napon belül meg kell gyógyulnia, de ez a szurastól számított hetedik nap már, és nincs változás.

Mi van, ha a várakozás csak ront az ujjam állapotán?

De most menjek kórházba, annak ellenére, hogy a sebész mást mondott? Nekem olyan érzésem van, hogy el lett bagatellizálva ez a seb : -(

szept. 15. 18:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Holnap menj vissza. Az orvosok nem szentek. Illetve lehet, hogy akkor nem látta, hogy el fog fertőződni. Magadért vagy felelős, a te testedről van szó, az orvos, meg köszönje meg, hogy elkerülted a műhibaperét.
szept. 15. 18:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Vissza kell menni. Ujjon, kézen nem nagyon szeretnek vágni, mert nagyon könnyű eltalálni mondjuk egy ideget. Esetleg rá is kérdezhetsz, hogy tud-e javasolni kézsebész orvost, aki kitisztítja a sebet.
szept. 16. 06:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Na azért ez nem kell, hogy meghaladja egy körzeti sebész képességeit!
szept. 16. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!