Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Történt veletek hasonló?...

Történt veletek hasonló? Mikor jutottatok túl a trauman?

Figyelt kérdés

Tegnap a kislanyommal mögöttem elestem a biciklivel. Marmint a hatam mogott ül masfel éves csak.

Sisak se volt rajta mert nem viseli el. Jó fél éve biciklizünk mar soha nem történt még ilyen.

Sokkot kaptam. Valahogy ahogy lelassítottam ereztem hogy hatul hút a bicikli jobbra es hiaba probaltam korrigalni csak dőlt es dőlt végül felborultunk. A lany kezere raesett a bicikliülése, de komolyabb bajunk nem lett.

Az biztos hogy jóideig lehet soha többé nem fogok vele menni sehova biciklin.

Nagyon szar anyanak erzem magam, okolom magam, ma mar 2x is elsirtam magam miatta hogy lehetek ilyen bena.

Mas is jart mar igy esetleg?

jún. 16. 12:55
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
52%

#18, nem önmagában azt kell nézni, hogy hány gyerek nem születik meg a gyerekülés miatt. Hanem hogy hány nem születik meg vs. hányat ment meg a gyerekülés.

És nem arról van szó, hogy egyáltalán nem kéne használni a biztonsági övet. Anélkül már egy kicsi koccanás is súlyos vagy végzetes sérülést okozhat. Népszaporulati szempontból valószínűleg nem éri meg az, ami régen volt, hogy egy helyre beültethetsz 2 gyereket (és így 6-ot vihetsz hátul), mert ha egyáltalán nincsenek bekötve, akkor jóval több fog balesetben meghalni, tehát a negatív hatás nagyobb. Ugyanakkor 4-5-6. gyereket eleve kevesebben akarnak vállalni, ezért a pozitív hatás kisebb. Itt már valószínűleg nem fordul át a mérleg.

De a hiper-szuper óriási gyerekülések minimális plusz életet mentenek meg a 2 év felettiek körében mondjuk ahhoz képest, ha a normál övvel a derekánál bekötöd (és a másik szár a háta mögött megy). Ezt engedélyezni - esetleg csak akkor, ha van ott eleve 2 gyerekülés, akkor a legnagyobb, ha 2 év feletti, utazhasson így - a statisztikából kikövetkeztethető módon jobban növelné a termékenységet, mint ahány gyerek meghalna miatta (legalábbis az USA-ban). (Személy szerint nekem fontosabb a már meglévő gyerekem, minthogy eggyel többet szülhessek. Állami döntéshozói szempontból ez egy ingyenes népességszám növelő intézkedés. Jelen kontextusban az oly fontosnak tartott biztonsági intézkedések túlbecsült hatásnagyságát hivatott illusztrálni.)

Ettől még nem kell betiltani a gyereküléseket. És biztos lehetséges egyszerűsített megoldásokat is kitalálni, ami jobb mint a sima öv, de jobban odafér. Mint például az ülésmagasító.

Azt is szeretném hangsúlyozni, hogy csak a 2 év felettiekről van szó. A kisebbeknél sokkal jobban fest a gyerekülések statisztikája.

És tudom, hogy le leszek pontozva, mert úgyse tudom a statisztikai problémákat közérthetően elmagyarázni. De hátha lesz, akivel sikerül megértetni, és érdekesnek találja.

jún. 18. 09:38
 22/22 anonim ***** válasza:

"Amúgy az megvan, hogy egy komolyabb fejsérülés kómát vagy halált is okozhat? sisakban IS előfordulhat ekkora ütés, de anélkül meg főleg."

Ismerősömnek alacsony a vérnyomása, gondolom a cukra is leesett, elájult, betörte a fejét, vérömleny, kórház, intenzív, szerencsére túlélte mert fel tudott szívódni.

"Ne biciklizz a gyerekeddel, hogyha a bukót nem vagy képes ráadni, mert a legkisebb bajod egy lehorzsolt térd lesz."

Én nem bicikliztetném a gyereket, nálunk se volt, inkább tanuljon meg egyedül, felügyelet mellett, fokozatosan.

jún. 19. 01:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!