Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Történt veletek hasonló?...

Történt veletek hasonló? Mikor jutottatok túl a trauman?

Figyelt kérdés

Tegnap a kislanyommal mögöttem elestem a biciklivel. Marmint a hatam mogott ül masfel éves csak.

Sisak se volt rajta mert nem viseli el. Jó fél éve biciklizünk mar soha nem történt még ilyen.

Sokkot kaptam. Valahogy ahogy lelassítottam ereztem hogy hatul hút a bicikli jobbra es hiaba probaltam korrigalni csak dőlt es dőlt végül felborultunk. A lany kezere raesett a bicikliülése, de komolyabb bajunk nem lett.

Az biztos hogy jóideig lehet soha többé nem fogok vele menni sehova biciklin.

Nagyon szar anyanak erzem magam, okolom magam, ma mar 2x is elsirtam magam miatta hogy lehetek ilyen bena.

Mas is jart mar igy esetleg?

2024. jún. 16. 12:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekülés övből kibújásra: én az Y-öv összekötő bújtatóját minden alkalommal olyan magasra felhúzom, hogy kb. a gyerek szegycsontjára essen. Azóta nem bújik ki. Persze kis plusz macera fel-le húzni, mert így ki se tudom venni.
2024. jún. 16. 15:04
 12/22 anonim ***** válasza:
53%

10# Azért hogy mi volt gyerekkorunkban szerintem kevésbé irányadó. Sok esetben még normál biciklis gyerekülés sem. Utaztunk a csomagtartón és 2 percenként hátrakiabált anyu/nagyi, hogy "tedd szét a lábad". :) Ma már ez napi szinten teljesen elképzelhetetlen.

Bukósisak rollerhez, bicajhoz, görkorihoz? Ugyan kérlek!

Gyerekülés az autóba? Na ne nevettess. :) Mégis felnőttünk valahogy... ettől függetlenül nem gondolnám, hogy nem kéne élnünk biztonsági eszközökkel, ha már adottak.

2024. jún. 16. 15:06
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

#12, senkit se akarok lebeszélni, csak az összehasonlítás miatt írtam, hogy engem is még sisak nélkül borogattak ki a gyerekülésből.

A sisakkal azért vannak ellentmondások, legalábbis a kötelezővé tétele többet árt a népegészségnek, mint használ (mert kevesebben bicikliznek, ha kötelező, és az elmaradt mozgás károsabb, mint amennyivel nő a kerékpárosok biztonsága.)

Amúgy az autós gyerekülést az én szüleim mindig komolyan vették (90-ben születtem, értelmiségi családba). Mondjuk itt is vannak ellentmondások, egy blogcikket olvastam arról, hogy az USA-ban komolyan visszaveti a termékenységet a kötelező gyerekülés, mivel 3 db nem fér be a legtöbb autóba hátra. Kevesebb gyereket ment meg az ülés a 2 év felettiek között, mint ahány 3. kistesó nem születik meg emiatt. A szerző azt javasolta, hogy 2 éves kor fölött elég legyen az ülésmagasító.

2024. jún. 16. 15:30
 14/22 anonim ***** válasza:
70%

Tenyleg brutal felelotlen vagy, hogy sisak nelkul viszed a gyereket. De sajnos tobb ilyet latni, mint normalisat.

A babakocsival buszrol leesonek pedig uzennem, hogy a buszrol tolatni szokas a babakocsival, es akkor nem torod ki a gyerek nyakat….

2024. jún. 16. 16:18
 15/22 anonim ***** válasza:
91%
Mondjuk 13-as, az jó, hogy nektek nem lett bajotok így. Én viszont rengeteg sztorit tudok, ahol sajnos lett. Engem is hátraültettek aztán hátravágódtam a betonon lendületből az egyik sarkon. Akkoriban volt divat ez is, hogy sokan hátraültették, de nem tettek a kerék mellé ilyen védős cuccot, nem tudom a nevét, de fel tudok minimum 6 közeli ismerőst sorolni, akiknek gyerekkoromba eltört a bokájuk emiatt, mert becsavarta a kerék. Ja...tényleg felelősebb volt az úgy. :D
2024. jún. 16. 18:33
 16/22 anonim ***** válasza:
69%
Ne haragudj, de kicsit lelkileg erősíteni kéne magad. Azért ezt traumának nevezni, meg többször sírni... Történt baj? Nem. Megesik, hogy az ember elesik. Ez van. Feláll, leporol, tovább megy. Ebből ennél nagyobb ügyet nem is kellett volna csinálni. Örülj a szerencséteknek, hogy nem lett semmi baj, és próbálj meg túljutni rajta.
2024. jún. 16. 18:33
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Tök véletlen de épp ma voltunk majdnem szemtanúi egy biciklis balesetnek. A BuBa mellett lakunk.

Egy 50-es nő került egy út szélén álló autót és elment mellette egy gyorsabb bringás, amitől ő megijedt, és úgy eldobta a bringát, hogy a fél arca és a karja vérben úszott. Férjem a csattanásra ment ki, mentőt hívtunk. Szegény nem tudott magáról. Sokkot kapott. Volt rajta bukó. Belegondolni is szörnyű mi van ha nincs.

Persze ez mindig mással történik. De gondolom eddig ő is azt hitte…

2024. jún. 16. 22:18
 18/22 anonim ***** válasza:
50%

13# Az a baj, hogy mindenben van pro és kontra. Én is a 90-es években voltam gyerek (értelmiségi családban), és nemhogy nem volt ennyi autó és a gyerekülés (kezdemény) sem volt kötelező, sok autóban hátul nem is volt biztonsági öv, nem kellett használni.

Viszont az általad olvasott elvet követve ennyi erővel a gyerekvállalási kedvet általánosságban az autógyártók is csökkentették, hiszen gyerekülés nélkül is csak max három gyerek férne be hátra, mi lenne a többivel? Miért nem alapból a 7 személyesek terjedtek el? Szóval érted, na...

2024. jún. 16. 22:55
 19/22 anonim ***** válasza:
12%

Vegyél neki háromkerekű biciklit, először azon tanuljon meg pedálozni, aztán jöhet a kétkerekű gyerekbicikli FELÜGYELETTEL, akár még sisakot is vehetsz neki. Ahogy írták, ez nem kedv kérdése ha a biztonságról van szó, mondjuk én bukó nélkül tanultam meg kerekezni amikor még gyerek voltam.

És lehetőleg kerítésen belül vagy autómentes, sima betonúton gyakoroljon!

2024. jún. 18. 02:15
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Sisak se volt rajta mert nem viseli el - oké, akkor nincs bicajozás. Ennyi a nagy helyzet.

Hogy elestetek az még nem trauma, ki nem esik el bicajjal élete során legalább egyszer? :D

Hogyha a hanyagságod miatt betöri a fejét - mert a sisakot ráadni azt ugye minek??? -, na AZ trauma.

Amúgy az megvan, hogy egy komolyabb fejsérülés kómát vagy halált is okozhat? sisakban IS előfordulhat ekkora ütés, de anélkül meg főleg.

Ne biciklizz a gyerekeddel, hogyha a bukót nem vagy képes ráadni, mert a legkisebb bajod egy lehorzsolt térd lesz.

2024. jún. 18. 09:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!