Milyen bajom lehet és mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Lassan egy hete elvágtam a lábam borotválás közben. Elég hosszan és elég mélyen. Kb három napja elég piros körülötte olyan fél-fél centi területen. Fáj is ha hozzáérek. Attól tartok, begyulladhatott, mert elmulasztottam lefertőtleníteni és ráadásul az előzőleg használt törülközővel tekertem körbe, hogy ne vérezzek össze mindent. Lehet, hogy valami fertőzésem lett? Tudok vele valamit csinálni?jún. 14. 17:26
11/17 anonim válasza:
Nem azt mondom hogy a legjobb megoldás mert irritálhatják, károsíthatják a szövetet, de az összehúzó, fertőtlenítő hatása miatt alkalmazták ha nem volt más. Alkohol, só, ecet. Nagyanyáink, nagyapáink történeteiből tudom.
12/17 anonim válasza:
"A boltokban kapható alcohol tartalmú italok meg alapból nem játszanak"
Legtöbbször házi pálinka.
13/17 anonim válasza:
De a legjobb a gyógyszertári alkohol.
14/17 anonim válasza:
Akkor olvass picit utána kérlek.. Alkoholt nem használnak sebfertőtlenítésre, csűrheted csavarhatod.. De egyszerűen nem való arra.. Maximum a sérülés környékét fertőtlenítik vele.. A pálinka meg egyáltalán nem alkalmas egyikre sem.. Attol mert valamit a szádon keresztül bevihetsz a szervezetedbe az nem jelenti azt hogy a véráramba kerülve tisztán nem öl meg.. De hajrá kezelgesd csak magad ilyen házi praktikákkal, te döntésed, de nem ajánlom senkinek aki nem szeretne komolyabb szövődményeket.. Többet használ ha csak langyos szapannos vízzel leöblíted megmosod a seb közvetlen környezetét. Alapvetően meg ilyen eshetőségekre tartani kell otthon betadine-t. (Olcsóbb mint a legtöbb alkoholos ital)...
15/17 anonim válasza:
Persze, senki ne kísérletezgessen ha nem akar vagy csak saját felelősségre. Témát lezártam.
16/17 A kérdező kommentje:
Mára egyébként már egyáltalán nem piros és a heg is minimális, talán egy ujjpercnyi. A sudocrem elég volt rá.
jún. 20. 15:03
17/17 veszettkecske válasza:
Ecetet ne tegyél sebre, mert roncsolja a szöveteket, fertőtleníteni betadine, vagy kmno4 oldat, ha legközelebb ilyen történik. De cukor is jó google szerint sebre:
"Csökkenti a gyulladást és az ödémát. Gyorsítja a sebgyógyulást és a sebfelület lezárását. Így alkalmazzuk: tisztítsuk ki a sebet és töltsük fel az üreget bőségesen cukorral, úgy, hogy 1 centiméter vastagon fedje a cukor a felületet, majd tegyünk rá gézlapot. Tekercseljük be a testrészt és rögzítsük a kötést."
ezt még sosem próbáltam, de sok helyről halottam már.
Azóta, remélem, meggyógyult már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!