2 hét alatt, de teljesen jó olyan 6 hét múlva lett.
2024. ápr. 6. 16:49
2/9 anonim válasza:
Én valahogy nagyon szerencsétlenül esten a bokámra, két hétig mankóval botorkáltam. Az elszíneződés egy hónap múlva tűnt el, és kb. másfél hónap múlva tudtam rendesen járni újra, de akkor még néha belenyilallt. Ajánlom, hogy utána rendszeresen mozgasd be újra a szalagokat, ízületeket, mert azt én elhanyagoltam és befeszülve maradtak, mai napig nem tudok a sarkaimon ülni.
2024. ápr. 6. 20:42
3/9 anonim válasza:
A kulcs az, hogy ne legyen az, hogy nem terheled semennyire. Nyilvan, ha a szalagokkal van probléma, akkor ne járkálj, és nem az a cél, hogy fájdalmat okozz magadnak, de ha nem mozgatod át napi rendszerességgel a lábfejed, akkor bemerevedik az egész, és onnan a sérülést követő kb 2 hetes gyógytorna helyett 2 hónep lesz a rehabilitáció
2024. máj. 18. 16:57
4/9 anonim válasza:
Nekem nincs szalagszakadásom, hanem húzódást említett az orvos. Úgy tudom, ez a bokaszalagok megnyúlását jelenti. 18 napja történt, és még mindig fáj a bokám és a térdem is. Elképzelhető, hogy 4 hét vagy több is kell a gyógyuláshoz? És maradéktalanul helyre fog jönni? Sajnos szakadásnál néha mondják, hogy nem lesz olyan a boka később, mint volt. Bár az enyém nem az, de kicsit félek, nehogy rosszabbodjon.
Futnom még nem szabad, de az ugye jó, ha gyaloglok annyit, amennyit egyébként is szoktam?
2024. máj. 31. 18:46
5/9 anonim válasza:
#4es, nekem is nagyjabol ez volt/van, huzodas miatt megnyiltak a szalagok, ezert eredetileg 2 hetig nem terhelhettem. Aztan jott a szuro dajdalom, ami meg mindig tart. Ennek ellenere a gyogytornasz es az orvosok (semmilyen kapcsolat nincs koztuk) is azt mondtak, hogy a seta segit, nem hayja bemerevedni a labat. Ugyh szerintem ne aggodj
2024. jún. 1. 12:14
6/9 anonim válasza:
Sajnálom :( Mióta tart a fájdalmad?
Az amúgy normális, hogy a térdem sokszor jobban fáj, mint a bokám?
2024. jún. 1. 13:26
7/9 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták hogy normális.. mert a bokasérülés miatt azt terheljük jobban!
Nekem szalag részleges szakadás, rándulás volt, 6 hét rögzítő, most a gyógytornánál tartok.. azért még fájdalmas
2024. jún. 1. 20:40
8/9 anonim válasza:
Nem hangzik vidáman, együttérzésem! De a nehezén már túl vagy. A gyógytornát milyen gyakran kell csinálni, és hány hétig? Valószínűleg nekem nem kell, mert csak szakadásnál kell, de így is nagyon rossz, mert még nem mozoghatok úgy, mint szoktam.
Akkor lehet, hogy a bokasérülés gyógyulása után is fennáll egy ideig a térdfájás, vagy kb. egyszerre múlik el a kettő?
2024. jún. 1. 21:14
9/9 anonim válasza:
#5: szeretném még kérdezni, hogy a sérülés után két hétig nem terhelni azt jelenti, hogy edzeni, futni nem szabad, vagy azt jelenti, hogy gyalogolni is csak nagyon keveset szabad? Azért kérdezem, mert nekem kellett gyalogolnom valamennyit a sérülés utáni napokban, de remélem, hogy nem hátráltatta a gyógyulást. Tudom, hogy az első fokozatú sérülés nem annyira komoly, és nekem nem is dagadt fel a bokám, nem színeződött el, de mégis eléggé fáj még mindig a bokám és a térdem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!