Tegnap kiment a bokám, nagyon csúnyán be van dagadva és nem tudok rendesen ráállni sem. Mit tegyek?
Anyámék tegnap délután felmentek Budapestre (alapon Bács-Kiskunba lakunk) színházba, ill. megegyeztünk, hogy ott maradnak a mai tűzijátékra is. A kutyánk a hét elején megellett, így valakinek figyelni kell rájuk, amit szívesen vállaltam, mert imádom az állatokat.
Eredetileg mindkét felnőtt kutyát szoktuk sétáltatni utcán is, de mióta a nőstény megellett, csak a kant visszük el. Én is így tettem. Az egyik kis utcába macskát látott/érzett a fűben a kutya és elrántott. Olyan szerencsétlenül léptem, hogy a jobb bokám egyszerűen kibicsaklott. Először nem is fájt, de mire hazaértem addigra teniszlabda nagyságúra dagadt fel. Jegelni kezdtem, majd el is aludtam. Reggel arra keltem, hogy iszonyúan fáj. A felpolcolás és a jegelés ellenére a dagadás sem lohadt le, viszont szépen bekékült, bezöldült a bokám körbe. Elkezdtem vizes ruhával borogatni és továbbra is jegeltem. A helyzet nem javult. A bokám még mindig be van dagadva, ill. most már egyáltalán nem tudok arra a lábamra ráállni.
Anyuék valamikor éjjel vagy inkább hajnalban érnek haza.
Mi tévő legyek? Mi lehet a bokámmal? Eltörhetett vagy csak szalag?
a "csak szalag" sem túl mókás.
Menj vele a balesetire, ha elszakadt a szalag akkor műteni kell, ha eltört, lehet hogy akkor is
Remélhetőleg még tegnap elmentél vele a sürgősségire.
Nekem volt mindkettő.
- 2012-ben tesiórán távolt ugrottunk, amikor aláfordult a bokám. Először belenyilallt, majd elmúlt, de a tanár azonnal leültetett. Óra végére bedagadt a bokám. Irány a betegszoba, ill. az iskolaorvos javaslatára hívták a mentőket. A kórházban megröntgenezték és a törést kizárták. Kaptam egy gipszsínt, majd 1 héttel később, mivel nem javult sokat a helyzet, csináltak egy UH-t, amiből kiderült, hogy elszakadt a szalagom részlegesen. 3 hétre (amiből 6 hét lett) járógipszet kaptam. A bokám teljes funkciója kb. 10-12 hónap alatt állt helyre. (Az első megjegyzésem az volt, hogy "csak ne legyen törés"!)
- 2014-ben néhány nappal a tanév vége előtt egy fociedzésen egy vétlen szituációban rácsúszott az egyik csapattársam a jobb bokámra, ami reccsent egy nagyot. Már az első pillanatban tudtam, hogy nagy a baj. Azonnal mentő, kórház, röntgen. Kiderült, hogy a külboka csontom két helyen eltört. Szerencsém volt, hogy nem mozdult el a csont, így nem kellett műteni. November végén már tünetmentes voltam és edzettem.
- Nagyjából 5 hónapja üzemi balesetem volt. Törést nem, de szalagszakadást igen is megállapítottak. Azóta sem tudok dolgozni. (És most már két gyerekem van)
25F
Nekem is másnapra lett dagadt, bekékült és nem tudtam ráállni, 1 hétig fél lábon ugráltam otthon, aznap amikor történt még el tudtam menni a sebészetre, ott megröntgenezték, de nem volt eltörve, csak ficam volt.
Majd 1 hónapot szenvedtem vele, de még utána is sokáig megbicsaklott a bokám ha futni akartam. Neked is kellene egy röntgen és majd ott megmondják mi a teendő.
#8: az már soha nem lesz jó..
Egy bokaficam 6-12 hónap alatt jön úgy ahogy rendbe, de stabil bokáf nem lesz többet, gyógytorna ide vagy oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!