Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Tegnap kiment a bokám, nagyon...

Tegnap kiment a bokám, nagyon csúnyán be van dagadva és nem tudok rendesen ráállni sem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyámék tegnap délután felmentek Budapestre (alapon Bács-Kiskunba lakunk) színházba, ill. megegyeztünk, hogy ott maradnak a mai tűzijátékra is. A kutyánk a hét elején megellett, így valakinek figyelni kell rájuk, amit szívesen vállaltam, mert imádom az állatokat.

Eredetileg mindkét felnőtt kutyát szoktuk sétáltatni utcán is, de mióta a nőstény megellett, csak a kant visszük el. Én is így tettem. Az egyik kis utcába macskát látott/érzett a fűben a kutya és elrántott. Olyan szerencsétlenül léptem, hogy a jobb bokám egyszerűen kibicsaklott. Először nem is fájt, de mire hazaértem addigra teniszlabda nagyságúra dagadt fel. Jegelni kezdtem, majd el is aludtam. Reggel arra keltem, hogy iszonyúan fáj. A felpolcolás és a jegelés ellenére a dagadás sem lohadt le, viszont szépen bekékült, bezöldült a bokám körbe. Elkezdtem vizes ruhával borogatni és továbbra is jegeltem. A helyzet nem javult. A bokám még mindig be van dagadva, ill. most már egyáltalán nem tudok arra a lábamra ráállni.

Anyuék valamikor éjjel vagy inkább hajnalban érnek haza.

Mi tévő legyek? Mi lehet a bokámmal? Eltörhetett vagy csak szalag?

2023. aug. 20. 21:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
2023. aug. 21. 21:40
 12/24 A kérdező kommentje:

Rupt. Part. lig. TFA l.d. és a fibula distalis végén dissectio látható; ez lett az ambuláns lapomra írva.

Mit jelentenek ezek és úgy általában, nagyjából mennyi idő alatt jön helyre egy ilyen sérülés?

2023. aug. 22. 06:11
 13/24 anonim ***** válasza:

Nagyjából 4-6 hónap, mire úgy ahogy helyre jön.

Részleges külső bokaszalag-szakadás, szárkapocscsont repedés

2023. aug. 22. 07:08
 14/24 anonim válasza:
bokaszalag-szakadás és bokacsont repedés. Minimum 3 hónap, hogyha mindent az orvosi tanácsnak megfelelően teszel.
2023. aug. 22. 18:23
 15/24 anonim ***** válasza:
Mielőbbi jobbulást!
2023. aug. 22. 23:27
 16/24 anonim ***** válasza:
Több hónap! Mielőbbi jobbulást!
2023. aug. 25. 06:12
 17/24 anonim ***** válasza:
Mielőbbi tünetmentes gyógyulást! Ez bizony több hónap lesz!
2023. aug. 25. 17:06
 18/24 anonim válasza:
Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok! Több hónapra készülj!
2023. aug. 26. 17:43
 19/24 anonim válasza:
Mielőbbi teljes felépülést!
2023. aug. 26. 19:29
 20/24 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, mint a lelet értelmezését, mint pedig a jókívánságaitokat. Most már legalább nem fáj annyira. De 2-3 napig alig aludtam valamit a fájdalomtól.
2023. aug. 27. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!