Térd ficam után két héttel kicsit megdagadt térd mennyire természetes?
Egy hétig volt gipszem, utána másfél hete hordom a térd rögzítőt.
A térd kalács fölött egy kicsit megvan duzzadva a térdem.
Egyik ismerősöm mondta ha vizesedne akkor a kórházban leszívatják. Egyébként mintha kisebb lenne napról napra, de nem akarnék sokat várni vele.
Másik ismerősnek boka ficama volt, és mondta neki a doki, hogy nyugi két hétig még biztosan dagadni fog.
A térdficam sokkal rosszabb, mint a bokaficam. A szalagokat nem vizsgálták esetleg? Azt csodálom, hogy nem merevítőt, hanem rögzítőt kaptál.
Egyébként teljesen normális.
Volt egy röntgen-em még amikor a sürgősségire mente a ficam után közvetlen.
Elvileg nem sérültek a szalagok.
Gipsz levétele után is azt hittem lesz legalább valami vizsgálat de kb semmi...
Ilyen tépőzáras oldalt kêt csuklós fémmel erősített cuccot kellet kiváltani. Most hordom második hete még + 1 hét és ez után 3 hét fizikai kímélet.
Még annyi kérdésem lenne, hogy a térd hajlításával kapcsolatban még le guggolni egyáltalán nem tudok. Az ágy szélén ülve még most tudom vízszintesből 90°-ba kb hajlítani (kinyújtva és ebből lerakni a padlóra). Nem tudom, hogy ez jónak számít e?
A röntgen nem mutatja ki a szalagsérüléseket. Nem ártana egy CT vagy MR.
A leírtak alapján szinte biztos, hogy van némi szalagsérülésed.
Sajnos természetes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!