Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Térd ficamnál a mozgás beszűkü...

Térd ficamnál a mozgás beszűkülése mennyire gyakori?

Figyelt kérdés

Pár hete volt egy ficamom. Gipsz után otthoni torna.

Még nem igazán tudom behajlítani a lábamat. Egy ponton már nagyon feszül a térdem és nem tudom jobban behajlítani..

Ez mennyire gyakori? Csinálok ilyen mobilizációs gyakorlatokat egyenlőre lassan haladok.

20L

2023. szept. 18. 18:50
 1/3 A kérdező kommentje:
Jobban mondva teljesen nem tudom még behajlítani, olyan 85°-nál járok. Guggolás, térdelés kilőve.
2023. szept. 18. 18:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Teljesen természetes!

A szalagok nem teljesen épek a ficam után. Ezért van ez az érzés és ezért van a mozgásbeszűkülés is.

2023. szept. 18. 18:57
 3/3 anonim ***** válasza:

gyógytornára menj, ne eröltesd

Rövid történetem...

20 éves sem voltam mikor a középiskolában kifordult a térdem, mentő vitt korházba, ott vissza ugrasztották, begipszelték

Ha jól emlékszem 4 hétig gipszben volt a lábam.

Levettéka gipszet, a lábamat kb csak félig tudtam behajlitani, nem mondott nekem senki semmit hogy mit szabad mit nem, igy nem kiméltem magam

Egy rossz muzdulatnál, elszakdta combizmom mert azon túl akartam eröből hajlitania lábam mint ameddig hajlott.

Jött a mütét.

majd 1 évig vergődtem vele míg rendesen tudtam hazsnálni a lábam

Tehát Óvatosan... Menj gyógytornára szerintem

2023. szept. 18. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!