Gerincsérvvel soha többé nem fogok tudni mozogni fájdalom nélkül?
Elmentünk orvsohoz, és kiderült, hogy gerincsérvem van, de nincs kiszakadva, így nem fogják műteni. Az orvos azt mondta ezzel nem nagyon tudnak mit kezdeni, ad gyógyszert (fájdalomcsillapítót) ha kell vegyem be, meg gyógytornázzak, hogy megerősödjön ott az izom és kevesebb eséllyel vagy később szakadjon ki.
18 éves vagyok, szeretnék kicsit mozogni azért, de egy kisebb gyakorlattól másnap alig tudok lehajolni.
Egész életem során ez így lesz? Vagy ha erősödik ott az izom akkor a fájdalom is enyhülni fog? Esetleg van rá valami megoldás, műtét injekció stb ami tudna ezen segíteni?
Isten ments, hogy megműtsenek!!! Az a legrosszabb.
Én 5 éve, 28 évesen éltem át a gerincsérvet, hát egy borzalom volt.
A gyógytorna RENGETEGET segít! Javaslom:
Bene Máté nagyon jó módszert dolgozott ki, nekem ez segített (nyugi, nem bot vagyok, nincs érdekem hozzá, hogy reklámozzam, ez saját tapasztalat 😂 ). Az egész országban vannak helyek, ahol meg tudják tanítani Neked, és elég 1-2x elmenni a gyógytornászhoz.
De a McKenzie módszer is nagyon jó, azt is sokan dícsérik.
Nyugi, fiatal vagy, kiszakadva sincs, helyre fog az jönni. Én simán focizom heti 2x. A napi szintű mozgásban nem akadályoz, de elővigyázatosságból nem emelek 5-10kg-nál többet. A gyógytornát pár hétig, max néhány hónapig kell csak csinálni.
Jobbulást, és kitartás! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!