Miért érezhetek tompa fájdalmat a farpofa tájékán?
Sziasztok. Körülbelül két héttel ezelőtt beleestem egy felfázásos megbetegedésbe, háziorvos látott és antibiotikum kúrán vettem részt, melynek végére nagyjából elhalványultak a panaszaim, de csak elhalványultak, mert egyébként nem jöttem rendbe teljesen. Megmaradt egy enyhe csípő érzés vizelés közben, sugárzó fájdalom az alsó végtagjaimban, állandó tompa nyomás a farpofa környékén. Emiatt elmentem urulógushoz, megvizsgált, ultrahang is volt, nem tapasztalható semmiféle probléma. Az urulógus azt javasolta, hogy menjek MRI vizsgálatra, ugyanis mozgásszervi probléma okozza a fájdalmaim..
23 éves Fiú vagyok, ülőmunkát végzek. Legnagyobb félelmem a gerinc sérv, szeretném ezt valahogy kikerülni. Elkezdtem a napokban itthon végezhető 10 perces gerinctornát alkalmazni.
Ha megosztanátok velem hasonló élményeket, tapasztalatokat, és hogy hogyan sikerült nektek korrigálni / stabilizálni ezt a problémát, hasonló korban, megköszönném!
Mellesleg mozgékony vagyok, sokat sétálok, biciklizek. És ezt nem szeretném elengedni sem.
Köszönöm!
Az orvos már megállapította, hogy mozgásszervi probléma.
Minek járkálsz akkor orvosokhoz? Egy mri kb 40ezer. Az mri nem véd gerincsérv ellen.
Mozgékony vagy? 10 perc torna? :D
Neurológus tud CT-re vagy MrI-re küldeni, hogy pontosabban lássa, mi a probléma. Én 22L vagyok, szintén ülőmunka, viszont genetika, pár kisebb baleset is közrejátszott a kiszakadt gerincsérvemben, amit tavasszal műteni kellett...
Minél előbb menj el CT-re vagy MRI - re (vagy kikönyörgöd nagy nehezen neurológustól, ortopédustól, vagy fizetned kell érte), utána pedig maszek gyógytornász heti 1-2 alkalommal, aki még az esetlegesen meglévő sérvedet vagy minimális kiboltosulást is tökéletesen kezelni tudja. Röntgen, Uh semmit nem ér ilyen esetben.
A gerincsérv 20 év alatt alakul ki.
Aki nem ért hozzá, annak genetika.
Igen, 10 perces gerinctornát, a nap különböző szakaszain.
Köszi a válaszokat, ma visszamentem a háziorvoshoz, és valamiért felírt újbóli 10 napos antibiotikum kúrát.
A mai nap már nem csak azon a ponton éreztem a tompa, kellemetlen fájdalmakat, hanem a medencém minden tájékán. Ez továbbra is lehet a gerincsérv tünete? Abban reménykednék, hogy valami felfázással összeköthető,mert talán az múlékonyabb...
Egyébként holnap megyek reumatológiára, majd mr vizsgálatra. Köszi az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!