Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Az ujjamat megrázta az áram,...

Az ujjamat megrázta az áram, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kihúztam a konnektorból a laptop töltőjét és szinte azonnal megfogtam a fém részét a töltőnek. Az egyik ujjam ért csak hozzá, és abban éreztem hirtelen egy kellemetlen érzést
2023. máj. 15. 15:41
 1/4 anonim ***** válasza:
nem lett ettol bajod. legkozelebb ovatosabb legyel.
2023. máj. 15. 15:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi
2023. máj. 15. 15:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem rázott meg az áram. Ha a 230 V megráz, az nem kellemetelen érzés, hanem durva lórugás. Inkább ellenőrizd a konnektort, hátha melegedik benne a villásdugó, és az okozta a kellemetlen érzést. Ha melegszik, villanyszerelővel meg kellene csináltatni.
2023. máj. 15. 19:15
 4/4 Cubina ***** válasza:

Jó pár éve egy placcon bandáztunk, ami régen katonai terület volt, mindenféle törmelék hevert szanaszét. Faágakat gyűjtöttunk a sötétben a tűzrakáshoz, közben eleredt az eső. Megfogtam egy jó vastag „faágat", aztán abban a pillanatban úgy éreztem, mintha a falhoz vágtak volna, el is estem. Az a fadarab valami áram alatt lévő rúd volt. Az egész testem reszketett, vibrált még másnap is, a szívem majd kiugrott a helyéről. Gondolom az volt a szerencsém, hogy gumitalpú cipőben voltam és „csak" átfutott rajtam az áram. Üvöltöttem, a haverok meg azt sem tudták hogy mi történt velem, mert egy pillanat alatt zajlott le az egész.

Mindenesetre szörnyű élmény volt, senkinek se kívánom. Csípett már meg többször is az áram, de ilyen keményet még sose kaptam, mint ott a placcon.

2023. máj. 22. 05:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!