2022.December 21-én itthon megsérültem. Elszakadt az elsö keresztszalagom. Még minding nem kaptam idöpontot a mütétre. Ez másnak is ilyen lassan ment?
Dec.22-én sürgösségin megröntgenezték. Semmit nem tudtak csinálni, menjek ortopédiára.
Dec.29-én az ortopédián újra megröntgenezték.
Jan.3-án MRI. Az kimutatta a szalag és meniszkusz szakadást.
Mütét javasolt.
A sebészetre 3 hét múlva kaptam idöpontot.
A sebész elmondta újra, hogy müteni kell. De elötte járjak gyógytornára. A 6 hetes gyógytornán túl vagyok.
Telefonon beszéltem az orvossal március 6-án. Majd fel fognak hívni, hogy idöpontot csináljanak az operációra.
Azóta kétszer megsürgettem öket. Semmi. Legyek türelemmel. Majd hívni fognak.
De mikor?
Meddig kell várni. Lassan 3 hónapja várok. Azóta fáj. Néha alig bírok menni.
Ennek ellenére járok dolgozni, végzem a házimunkát. Ilyen lábbal.
Más mennyi idö múlva kapott idöpontot?
Tényleg ez a normális eljárás?
48/n
Ha az állampolgárságod "magyar" és a lakcímkártyádon az áll, hogy "Magyarország", akkor sajnálattal kell közöljem, hogy errefelé ez a no... nem, nem normális, csak általános eljárás.
Én ismerek olyat, aki hasonlóra 7 hónapot várt.
Melyik város és kórház ez?
Azért mi igyekszünk minél hamarabb adni időpontot, mi nem is csinálunk olyan, hogy majd a beteget valamikor visszahívjuk. Amikor ott van, ott az előjegyzési napló a kezünkben, és az első szabad, illetve alkalmas időpontra beírjuk a beteget. Milyen sebészetre mertél? Ezzel ortopéd és baleseti sebészek foglalkoznak csak. Ami a műtétet illeti: a szalagot nem igazán szabad pótolni ebben a korban már, így olyan stabil nem lesz a térded mint a baleset előtt. Ettől függetlenül a műtétre szükség van, a meniscus sérült részét el kell távolítani. De ezek mind elektív műtétek, a szakma szabályai szerint halasztható kategóriába tartozik.
Végül ma délelött hívtak és április 21-én lesz.
De akkor is sok idö.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!