2,5 hete vették le a járógipszemet(boka és lábszár törés), kedden megyek 3. alkalommal gyógytornára+ itthon is tornáztatom. Nektek hány hét/hónap volt, mire rendesen tudtatok menni, nem sántikálva? Nagyon ki van már a derekam 😅😅
Nem mindegy, hogy 20 vagy hogy 120 évesen-e...
De senkivel sem kell versenyezned, az a lényeg, hogy teljesen rendbe jöjj! :)
Ez egy elég szép sérülés, ennél egyszerűbb esetekben is hónapok kellenek.
A 3 gyógytornától, még ne várj csodát, a 10 alkalom is csak arra elég, hogy begyakorold, és otthon is tudd csinálni.
Bár saját tapasztalat alapján, az ember otthon nem olyan intenzitással végzi a gyakorlatokat, mint gyógytornán. Én pont ezért kértem még két turnust.
Hány hétig volt a lábadon összesen a gipsz? (Nem csak a járó- hanem azt megelőzően a fekvőgipsz is)
Legalább annyi hét gyógytorna lesz, ahány hét gipsz volt. Legalábbis személyes tapasztalatom szerint.
Egyébként pedig csak a #2 (ma 13:21) tudom megerősíteni. Az én tapasztalatom is az, hogy otthon nem csinálod olyan intenzitással és mértékben a gyakorlatokat, mint gyógytornán. Otthon a fájdalomérzet sajnos erősebben befolyásol, mint a gyakorlatok elvégzése.
#4 (ma 8:25 Kérdező)
A 6 hét gipsz, mint 4-6 hét gyógytornát jelent. Egy bizonyos idő után érdemes otthon is csinálni a tornán végzett gyakorlatokat. Ez azonban messze nem úgy szokott menni, mint a tornán, hisz amikor otthon csinálja az ember, akkor ha úgy érzi, hogy fáj, akkor abbahagyja, míg tornán ezt a szakember nem hagyja.
Ez nem meglepő! Mostanság szenvedem meg a nyolcadik szalagsérülésemet a jobb bokámban. (Ha a két bokámat egy kalap alatt számolom, akkor tizennégy szalagsérülés, 4 törés is volt)
#8 (ma 12:52 A kérdező kommentje) és #9 (ma 14:39)
Versenyszinten soha nem sportoltam. Imádtam a kerékpározást, a focit, a kosárlabdát, az asztaliteniszt. A focit és a többi labdasportot is csak iskolai szinten csináltam 1960 és 1968 között. Iskolán kívül is eljártam focizni és rengeteget kerékpároztam. Mivel akkor még voltak igazi telek (20-30 cm havak is voltak), így az is kockázatos volt. Ráadásul falun laktunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!