Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Miért hal meg majdnem az...

Miért hal meg majdnem az összes heroinfüggő túladagolásban?

Figyelt kérdés
Hisz ők tapasztalt intravénás szerhasználók, akik rutinból csinálnak mindent. Mi az, ami miatt mégis mindig az a vége a sztorinak, hogy túl sokat nyomnak?

#halál #kábítószer #túladagolás #heroin #ópiát #Intravénás szerhasználás
2022. dec. 23. 12:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%

Mert ugyanazt a hatást egyre nagyobb mennyiséggel érik el, és van egy határ, akkor a szervezet már nem tolerál.

Ne úgy képzeld, hogy véletlenül sokat ad be

2022. dec. 23. 12:48
 2/13 anonim ***** válasza:
98%

Egyrészt az anyag nem egyformán tiszta (van már szintetikus fehér heroin is), másrészt ütik is (pl fentanyl-al). Így amikor megveszi az ember, eléggé zsákba macska hogy mi lesz belőle. Az használók jó eséllyel kattognak is, és amikor megjön a cucc (erőset akarnak durrantani) és belövik a szokásos adagjukat (ami lehet sokkal nagyobbat üt).

A legtöbben viszont úgy adagolják túl hogy leálltak egy időre, aztán mégis vissza esnek. Ilyenkor mentálisan sokan nem tudnak szembenézni magukkal (a visszaesés okaival) és nem tudnak tisztán gondolkodni.

A heroin erős toleranciát alakít ki (egyre-több és több kell) és mikor valaki tiszta ez a tolerancia szint visszaáll a nullára.

Mivel nem gondolják tisztán át, így a 0 toleranciával benyomnak egy szokványos dózist aztán csá, kb ennyi volt a mulatság. Kb valami ilyesmi.

2022. dec. 23. 12:58
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
#2: a heroinrol nincs teljes leszokas, csak folyamatos onkontrollal megvalositott tiszta allapot. A toleranciaszint lehet hogy csokken, de 0 sosem lesz, mert sajnos eletreszolo addikciot okoz mint kb. minden mas addiktiv szer.
2022. dec. 23. 13:55
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ebben igazad van # 3. Köszönöm hogy kijavítottál.

Minden esetre a lényeg az hogy visszaesik a tolerancia szint, és jóval kevesebb kéne (de ezt a használó rosszul méri fel).

2022. dec. 23. 14:00
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert egyre többet kíván a szervezet a függőség miatt.
2022. dec. 23. 15:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem is csak a szervezet, hanem a használó is. Az elején még jól elvan kisebb adagokkal, aztán egyre inkább sztondulni akar (ki akarja magát ütni). Megfogja 1-1 keményebb lövés és utána mindig azt akarja elérni/meghaladni.

A másik meg hogy tapasztaltak, rutinosak, de egyre korlátozottabbak a lehetőségek - és egyre erősebb a függőség. A végén már a bokorban talált tűvel, és pocsolyából kiszívott vízzel is belövi magát a függő, ha épp úgy jön ki leggyorsabban a lépés.

Összességében a heroinba a legkönnyebb belehalni az összes intravénás szer közül. A használata rövid távon se életbiztosítás. Akik használják tudják ezt.

2022. dec. 23. 15:30
 7/13 anonim ***** válasza:
93%
Olvastam erről régebben. Mint ahogy többen írták,valamennyire megszokja a felhasználó és több kell neki,hogy ugyanannyira kiüsse magát mint az elején. A másik dolog,hogy egyik heroin sem "tiszta" hanem fel van "hígítva" porcukorral,hogy nagyobb legyen a mennyiség,de egy kêt díler túl mohó,és sokat kever bele. Ilyenkor van az,hogy a függő belázasodik a sok porxukor miatt. Ezt nagyon jól szemléltették,hogy tulajdonképpen soha nem tudod mennyire tiszta az anyag,és emiatt is veszélyes. Olyan mintha bemennél a boltba piát venni,de csak 2 literes kiszerelésben van,és nincs ráírva az alkoholtartalom sem,és ráadásul ízre is egyforma. Na most ha megiszol 2 liter sört csak kissé be vagy b@szva,de legközelebb mikor veszel már abszint erősségű pia van benne. Gondolj bele,ha 80 fokos italból iszol meg egyszerre 2 litert. Na ezért nagyon veszélyes.
2022. dec. 24. 08:00
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
meglepődtem Szabó Győzőn hogy még ő is úgy fogalmazott a pokoljárás után is hogy csak szünetelteti, és ha eléri a 80 éves kort, tol egyet újra. mit adhat ez, miylen függőséget alakít ki már csak mentálisan is Úristen. én fiatalabb koromban csak a kodeint tapasztaltam meg tramadolt, de már akkor éreztem hogy jobb az hogy vénykötelesek mert túl sokan elvesznének
2022. dec. 25. 18:39
 9/13 anonim ***** válasza:
95%
#8 igen, pont egy olyan 'uristen!'-t ad, amit soha semmi massal nem tudsz potolni. Szabo Gyozo valoszinuleg arra utalt, hogy ha egyaltalan megeri a 80-at, akkor utoljara meg belo egy adagot es ugy tavozik ebbol a vilagbol, ahogyan csak egy heroinista tud.
2022. dec. 25. 20:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én tudom miről beszél Szabó Győző. Már több mint 15 éve leszoktam a herkáról és néha még most is hiányzik.
2023. febr. 19. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!