Miért hal meg majdnem az összes heroinfüggő
túladagolásban?
Figyelt kérdés
Hisz ők tapasztalt intravénás szerhasználók, akik rutinból csinálnak mindent. Mi az, ami miatt mégis mindig az a vége a sztorinak, hogy túl sokat nyomnak?
Mert ugyanazt a hatást egyre nagyobb mennyiséggel érik el, és van egy határ, akkor a szervezet már nem tolerál.
Ne úgy képzeld, hogy véletlenül sokat ad be
2022. dec. 23. 12:48
2/13 anonim válasza:
Egyrészt az anyag nem egyformán tiszta (van már szintetikus fehér heroin is), másrészt ütik is (pl fentanyl-al). Így amikor megveszi az ember, eléggé zsákba macska hogy mi lesz belőle. Az használók jó eséllyel kattognak is, és amikor megjön a cucc (erőset akarnak durrantani) és belövik a szokásos adagjukat (ami lehet sokkal nagyobbat üt).
A legtöbben viszont úgy adagolják túl hogy leálltak egy időre, aztán mégis vissza esnek. Ilyenkor mentálisan sokan nem tudnak szembenézni magukkal (a visszaesés okaival) és nem tudnak tisztán gondolkodni.
A heroin erős toleranciát alakít ki (egyre-több és több kell) és mikor valaki tiszta ez a tolerancia szint visszaáll a nullára.
Mivel nem gondolják tisztán át, így a 0 toleranciával benyomnak egy szokványos dózist aztán csá, kb ennyi volt a mulatság. Kb valami ilyesmi.
2022. dec. 23. 12:58
3/13 anonim válasza:
#2: a heroinrol nincs teljes leszokas, csak folyamatos onkontrollal megvalositott tiszta allapot. A toleranciaszint lehet hogy csokken, de 0 sosem lesz, mert sajnos eletreszolo addikciot okoz mint kb. minden mas addiktiv szer.
2022. dec. 23. 13:55
4/13 anonim válasza:
Ebben igazad van # 3. Köszönöm hogy kijavítottál.
Minden esetre a lényeg az hogy visszaesik a tolerancia szint, és jóval kevesebb kéne (de ezt a használó rosszul méri fel).
2022. dec. 23. 14:00
5/13 anonim válasza:
Mert egyre többet kíván a szervezet a függőség miatt.
2022. dec. 23. 15:21
6/13 anonim válasza:
Nem is csak a szervezet, hanem a használó is. Az elején még jól elvan kisebb adagokkal, aztán egyre inkább sztondulni akar (ki akarja magát ütni). Megfogja 1-1 keményebb lövés és utána mindig azt akarja elérni/meghaladni.
A másik meg hogy tapasztaltak, rutinosak, de egyre korlátozottabbak a lehetőségek - és egyre erősebb a függőség. A végén már a bokorban talált tűvel, és pocsolyából kiszívott vízzel is belövi magát a függő, ha épp úgy jön ki leggyorsabban a lépés.
Összességében a heroinba a legkönnyebb belehalni az összes intravénás szer közül. A használata rövid távon se életbiztosítás. Akik használják tudják ezt.
2022. dec. 23. 15:30
7/13 anonim válasza:
Olvastam erről régebben. Mint ahogy többen írták,valamennyire megszokja a felhasználó és több kell neki,hogy ugyanannyira kiüsse magát mint az elején. A másik dolog,hogy egyik heroin sem "tiszta" hanem fel van "hígítva" porcukorral,hogy nagyobb legyen a mennyiség,de egy kêt díler túl mohó,és sokat kever bele. Ilyenkor van az,hogy a függő belázasodik a sok porxukor miatt. Ezt nagyon jól szemléltették,hogy tulajdonképpen soha nem tudod mennyire tiszta az anyag,és emiatt is veszélyes. Olyan mintha bemennél a boltba piát venni,de csak 2 literes kiszerelésben van,és nincs ráírva az alkoholtartalom sem,és ráadásul ízre is egyforma. Na most ha megiszol 2 liter sört csak kissé be vagy b@szva,de legközelebb mikor veszel már abszint erősségű pia van benne. Gondolj bele,ha 80 fokos italból iszol meg egyszerre 2 litert. Na ezért nagyon veszélyes.
2022. dec. 24. 08:00
8/13 anonim válasza:
meglepődtem Szabó Győzőn hogy még ő is úgy fogalmazott a pokoljárás után is hogy csak szünetelteti, és ha eléri a 80 éves kort, tol egyet újra. mit adhat ez, miylen függőséget alakít ki már csak mentálisan is Úristen. én fiatalabb koromban csak a kodeint tapasztaltam meg tramadolt, de már akkor éreztem hogy jobb az hogy vénykötelesek mert túl sokan elvesznének
2022. dec. 25. 18:39
9/13 anonim válasza:
#8 igen, pont egy olyan 'uristen!'-t ad, amit soha semmi massal nem tudsz potolni. Szabo Gyozo valoszinuleg arra utalt, hogy ha egyaltalan megeri a 80-at, akkor utoljara meg belo egy adagot es ugy tavozik ebbol a vilagbol, ahogyan csak egy heroinista tud.
2022. dec. 25. 20:23
10/13 anonim válasza:
Én tudom miről beszél Szabó Győző. Már több mint 15 éve leszoktam a herkáról és néha még most is hiányzik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!