Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Még szeptemberben volt egy...

Még szeptemberben volt egy balesetem nagyon valószínű hogy eltört a bordám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tudom szeptember 3 hónapja volt, nem akartam elmenni orvoshoz eddig mondván úgysem csinálnak vele semmit. Enyhült a fájdalmam már de ma tüsszentettem egyet és azóta megint nagyon fáj. Talán jobban mint eddig. A másik ok hogy nem mentem el orvoshoz az az volt hogy nem akartam táppénzre menni mert nem tehetem meg. Mit csináljak elmenjek mégis orvoshoz? Vagy felesleges már?

2022. nov. 11. 07:18
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Tehát az lenne a kérdés, hogy érdmes 3 hónap után orvoshoz menni? Akinek volt hasonló baja mennyi idő alatt gyógyult a törés? Mennyi ideig fáj egy ilyen?
2022. nov. 11. 22:16
 22/26 anonim ***** válasza:

Nem, ez nem kérdés. Már eldöntötted, hiába próbáltunk meggyőzni.

"Amugy is kevesen vagyunk nem tehetem meg hogy cserben hagyom őket"

"Begipszelni nem tudja. Ha itthonmaradok X ideig táppénzen is történhet bármi itthon is “megdögölhetek” :)"

2022. nov. 12. 07:20
 23/26 A kérdező kommentje:
Megvolt a rtg amin nem látszik semmi.
2022. nov. 13. 10:28
 24/26 anonim ***** válasza:

Érdemes elmenni orvoshoz, táppénzre pedig nem kötelez senki, bordatöréssel is lehetpl irodai munkát csinálni, fizikai munkát viszont legalább 6 hétig nem ajánlott és utána is óvatosan.

Nekem most törött el az egyik bordám, a röntgen alapján azt mondták, semmi baj, nem tört el semmi, de a háziorvosom elküldött MR-re is és ott derült ki, hogy az egyik bordám eltörött. Ami számít, mert ha nincs törés, akkor nem kell kímélni, töréssel viszont egész más a helyzet. És mivel nem nagyon fáj, csak mozgásra, lehetne sima zúzódás is.

2023. ápr. 26. 15:35
 25/26 gyuribacsika ***** válasza:

Sziasztok. Utolsó hozzászóló, én nem tudom milyen háziorvosod van...

Én is voltam röntgenen, ami szerint semmi nincs eltörve, utána saját magam pénztárcájára csináltattam egy mellkas MRI-t. Amire már, mikor megérkeztem a vizsgálatra, azt mondta a MR-es hölgy, hogy nem alkalmas bordák vizsgálatára, de ha szeretném megcsinálja. Meg is csináltattam ha már ott voltam, de sajnos valóban potyára, mert a traumatológus is ugyanezt mondta. Semmit nem lehet csont tekintetben megállapítani vele, ugyanis a szív bezavar a vizsgálatba, ami mágneses elven működik. Tehát az a baj hogy sok háziorvos alapvető dolgokkal sincs tisztában, egyébként az enyém sem.

Borda sérülés megállapítására a CT a legjobb. Azt is kimutatja, amit a röntgen nem.

2024. márc. 24. 14:52
 26/26 gyuribacsika ***** válasza:

Pontosítás, hogy az MRI vizsgálat jó általánosságban csont és lágyrészre is, kivétel a mellkasra a szív miatt.

Pl. kéz és minden más csontra jó az MRI, mert részletgazdagabb. Kizárólag bordára nem alkalmas.

2024. márc. 24. 14:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!