Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Balesetkor miért nem a gyereke...

Balesetkor miért nem a gyerekeket mentik először?

Figyelt kérdés
Szemtanúja voltam egy közúti balesetnek, és én hívtam a mentőket. Két autóban 4 felnőtt, és egy kb 14éves gyerek utazott. Látszólag senki nem sérült meg nagyon, mindenki eszméleténél volt, de ketten nem tudtak kiszállni. Hamarosan megérkezett az első mentő, és az összes orvos a gyerekkel kezdett foglalkozni, majd hamarosan szólt az egyik, hogy a barátja hemofiliás. Ekkor otthagyták a sérült gyereket, és a 30 éves férfit kezdték menteni. A második mentő kb 5perc múlva érkezett, és csak ők foglalkoztak a gyerekkel és a többiekkel.

2021. ápr. 5. 09:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
63%

"A halott jobban sérült, mégsem azt mentik, mert "halottat nem gyógyítunk" (mentő szülő mellett ezt gyakran hallottam baleseti helyszínen)."

Huh, ezt komolyan gondoltad? A halott halott, mindegy menyire sérült, nyilván nem lehet vele semmit kezdeni....

2021. ápr. 5. 09:56
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezö: egy hemofiliás (vérzékeny), akár attól is el tud vérezni, hogy egy zúzódás lett rajta - csak befelé, a szövetekbe folyik el a vére!
2021. ápr. 5. 10:01
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy haemophiliás belehalhat egy apró, nem látható belső sérülésbe.
2021. ápr. 5. 10:59
 24/28 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, te lehet, hogy megmentenéd a gyereket először, de akkor nálad meghal a vérzékeny felnőtt. A gyerek boldogtalan lesz, mert temetésre kell majd mennie. Ha megmented a felnőttet először, akkor nem lesz halott. A gyerek örülni fog, mert él a szülője.
2021. ápr. 5. 18:43
 25/28 anonim ***** válasza:
82%

Te olyan hlye vagy, hogy az már fáj, de komolyan. Hemofíliás BELSŐ vérzésbe is belehal pikkpakk, sokkal gyorsabban mint pl egy gyerek.

Az, hogy valakin nincs külsérelmi nyom, semmit nem jelent, attól lehet súlyos sérülése.

Egyébként meg, ha már bekerül egy gyerek az egyenletbe, mindenki más dögöljön meg, csak a kölyköt mentsék?

Hagyjuk már!

2021. ápr. 8. 11:49
 26/28 anonim ***** válasza:
A kérdésedben bent van a válasz: hemofiliás...
2021. ápr. 17. 14:47
 27/28 anonim ***** válasza:
77%

Nem lehetsz nagy biológus, ha a hemo kezdetű szót pszichológiai betegségnek gondoltad 😂

Legközelebb ha nem ismersz egy szót nézz utána, vagy legalább próbáld tagonként értelmezni..

2021. ápr. 17. 14:51
 28/28 A kérdező kommentje:
Tagonként értelmeztem, és azthittem a filia az valami fóbia. Példálul aki elájul ha vért lát.
2021. ápr. 19. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!