Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egyedül vezetek egy autót...

Ha egyedül vezetek egy autót és a kutyám velem utazik, bi történik egy balesetkor?

Figyelt kérdés
Tegyük fel a én (a sofőr) is annyira megsérülök, hogy nem tudok tovább vezetni, a kutyám is megsérül. Hozzám hívnak mentőt ha mákom van, vagy hívok maganak, de a kutyámat ki menti meg? Őt ott hagynák meghalni? Mert a hozzátartozókat nem a baleset helyszínére hívják, de ha mégis, addigra szerintem már késő a kutyának. De még ha el is tudnám vinni a kutyát, honnan tudjam hová kell mennem? Mármint mire kiguglizom a legközelebbi állatkórházat, lehet hogy szintén késő lesz a kutyának. Most történet szempontjából tegyük fel hogy a kutyának a lába törik el meg pl pár bordája, nem ha bele azonban, de nem kellemes az biztos... Igazából csak kattog az agyam és nem tudom ilyen esetben hogyan kell eljárni.
2021. febr. 28. 20:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%
Nem tudják az emberek ezt a kutya kérdést helyén kezelni
2021. febr. 28. 20:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat, elírtam egy betűt. Tehát: *, mi történik egy balesetkor?
2021. febr. 28. 20:23
 3/12 anonim ***** válasza:
98%

Általában a rendőrök intézkednek, vagy a tűzoltók ha a helyszínre érkeznek. Elviszik a legközelebbi állatorvoshoz, ott ha van a chipben megadva olyan adat hogy kit lehet értesíteni rajtad kívül ha van valami akkor felhívják őt, ha nincs akkor ha az állapota engedi az ottani állatvédő szervezethez kerül amíg fel nem épülsz, ha az állapota nem engedi az orvosnál marad.

De van olyan mikor a legközelebbi állatvédő szervezetet értesítik és ők csinálják meg ugyanezt. Mármint viszik orvoshoz és stb.

Ha az emberek sérülése annyira nem súlyos, vagy van szabad mentős akkor azok általában elkezdik ellátni a kutyát is.

2021. febr. 28. 20:28
 4/12 anonim ***** válasza:
12%
Tudod erről az egyik Légikatasztrófák (?) rész jut eszembe, ahol vízbe zuhant a repülő, kimentettek szépen mindenkit, sajnálkoztak egy sort, hogy sajnos az állatokat a raktérből nem lehetett kihozni, aztán ennyivel lezárták a témát. Hacsak nincs olyan szerencséd, hogy egy elvetemült állatvédő jár arra, a legtöbben veled lesznek elfoglalva és a kutyádat meg észre sem veszik. Én nem is tudom, ilyen esetben mit csinálnék, mert állatra mentőt nem igen lehet hívni. Biztos jobban aggódnék az állataimért, mint magamért.
 5/12 anonim ***** válasza:
97%
Én olvastam már olyanról, hogy valakihez mentőt kellett hívni és kutya is volt, és a mentők jelezték ezt megfelelő szervek felé.
 6/12 A kérdező kommentje:
Én sem tudnék nyugodt maradni, ha tudom hogy a kutyámat ott hagyták szenvedni, de nem is tudnék kihez fordulni. Remélem sosem foga velem ilyen történni, de megynugtatna a tudat ha nem hagynák magára, csak mert én tehetetlen állapotba kerülök.
2021. febr. 28. 20:31
 7/12 anonim ***** válasza:
98%
Ne aggódj általában nem hagyják ott, ők is szeretik az állatokat. Tűzoltók is bemennek a tűzbe az állatokért :)
2021. febr. 28. 20:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha még a helyszínen van, és nem szaladt el messzire, akkor meg fogják fogni
2021. febr. 28. 21:08
 9/12 A kérdező kommentje:
Sosem tenném box vagy öv nélkül a kutyámat az autóba, így kb esélytelen lenne nálam, hogy a kutyám elfusson a helyszínről. Köszönöm a válaszokat.
2021. febr. 28. 21:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Tesóm is egyedül neveli a kutyáját, rakott a pénztárcájába egy cetlit a telefonszámommal, hogy ilyen esetben engem kell értesíteni. Szerintem te is csinálhatnál ilyet, lamináltasd is le és valami látható helyre rakd.
2021. febr. 28. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!