Balesetkor miért nem a gyerekeket mentik először?
Figyelt kérdés
Szemtanúja voltam egy közúti balesetnek, és én hívtam a mentőket. Két autóban 4 felnőtt, és egy kb 14éves gyerek utazott. Látszólag senki nem sérült meg nagyon, mindenki eszméleténél volt, de ketten nem tudtak kiszállni. Hamarosan megérkezett az első mentő, és az összes orvos a gyerekkel kezdett foglalkozni, majd hamarosan szólt az egyik, hogy a barátja hemofiliás. Ekkor otthagyták a sérült gyereket, és a 30 éves férfit kezdték menteni. A második mentő kb 5perc múlva érkezett, és csak ők foglalkoztak a gyerekkel és a többiekkel.2021. ápr. 5. 09:09
1/28 anonim válasza:
Amelyik súlyosabb, azzal kezdenek foglalkozni.
2/28 anonim válasza:
Mindig azzal foglalkoznak először, akinek a legsúlyosabb a sérülése
3/28 A kérdező kommentje:
A gyerek láthatóan nem tudta mozgatni a karját, szerintem súlyosabban megsérült.
2021. ápr. 5. 09:20
4/28 anonim válasza:
Először is a gyerek nem "fontosabb", mint egy felnőtt, semmi plusz ok nincs, amiért vele foglalkozzanak inkább.
Másodszor a súlyosabb betegnek van előnye, a cél az, hogy mindenki túléljen.
A példádban a hemofiliás egy karcsolás miatt is elvérezhet, ezért egyértelmüen vele kell kezdeni a mentést.
5/28 anonim válasza:
Ha van pl egy 30 éves, jó fizikumú férfi akinek félig le van szakadva a karja, meg egy 6 éves gyerek akin van 2 karcolás és nem fáj semmije, akkor kivel fognak először foglalkozni? Mindig azt látják el először, aki súlyosabban sérült. Egy eset van, amikor nem, ha az illető vagy elhunyt, vagy olyan mértékű a sérülése, hogy ha a baleset pillanatában a műtőasztalon lenne, még akkor sem tudnák megmenteni.
6/28 anonim válasza:
Szerintem pedig ők benne vannak a szakmában pár éve, veled ellentétben, ők jobban tudják, hogy kinek volt szüksége jobban kórházi ellátásra.
7/28 anonim válasza:
Egy törött kar kisebb baj, mint az elvérzés.
8/28 anonim válasza:
3/5 lehet, hogy te súlyosabbnak hiszed, de a mentők tudják, kit kell először ellátni. Ha te mondjuk asztalos vagy, ők sem szólnak bele, hogy először a komódot csináld, utána jöjjön a konyhaszekrény. Tudják, értik, és csinálják a dolgukat.
9/28 Ypszilon1980 válasza:
Vérzékenység elsőbbséget élvez, nyilván előtte felmérték a gyerek állapotát és jelen helyzetben a felnőtt, hogy ne vérezzen el, ő lett a legsúlyosabb sérült.
10/28 A kérdező kommentje:
Nem vérzett volna el senki, nem volt nyilt törés, vagy vágás.
2021. ápr. 5. 09:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!