Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A valóságban is olyan rettenet...

A valóságban is olyan rettenetes dolgot művel a sugárzás az emberi szervezettel mint a csernobil c sorozatban bemutatták?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy volt már ilyen kérdés, de érdekel,sehol nem találtam megfelelő infót.Egy japán atomerűmű dolgozójától sikerült egy cikket találni [link]

Tényleg ennyire szörnyű kínokon mennek kereszetül azok akik ilyen dózist kapnak?

2021. febr. 3. 16:56
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Magyarul is van egy cikk erről az esetről [link]

17 sievertnyi sugárzást kapott,aminél elvileg 10 napon belül beszokott állni a halál,de őt 83 napig még is életben tartották.

Egyébként a szovjet K-19 tengeralattjáró legénység néhány tagja a meghibásodott reaktor javítási közben 54 sievertnyi sugárzást szedett össze,ők mondjuk 10 napon belül meg is haltak.Bele se merek gondolni milyen kínok közt hallhattak meg ezek az emberek.

2021. febr. 3. 22:21
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen.. Borzalmas. Ilyen esetekben csak az eutanazia tudja oket megmenteni.. Semmi mas.
2021. febr. 4. 18:16
 23/31 anonim ***** válasza:
15%
Van erről egy dal...Sievert gyerek kérjél bocsánatot, mer nem mutatom meg a kacsámatot...
2021. febr. 4. 19:24
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos igen.
2021. febr. 6. 13:24
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Lerohasztja az ember húsàt élve. Borzalmas.
2021. febr. 6. 13:33
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

23:jó dal. De ez most nem az

Élve rohad le a húsod a csontodról, nem làttàl ilyet. Borzalmas. És nem is fàj neki, hogy kint a csontja. Sok horrort làttam... Ez igazi volt.

2021. febr. 6. 13:44
 27/31 anonim ***** válasza:
18%
Láttam én is ilyet dokumentumfilmen és nem vonom kétségbe a dolog komolyságát csak próbáltam oldani a feszültséget az idezettel.
2021. febr. 6. 14:04
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Egy dokumentumfilm? Hàt...... Nézd meg a statisztikàkat. Európai Unióban a magyarok halnak meg tüdőrákban.
2021. febr. 6. 14:52
 29/31 anonim ***** válasza:
78%
Ja nem tetszik. 1986-ban volt egy film. Hogy ide jött az "àldàs". Talán nem is éltél még, de mindent jobban tudsz. Akkor jó. Jól élünk, senki se beteg. Örülök. Minden rendben.
2021. febr. 6. 14:56
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

A besugárzásnak lehetnek hosszútávú és rövidtávú következményei is. Hosszútávon DNS-károsodást okozhat, ami daganatos megbetegedésekhez vezet. Ezeket nevezzük sztohasztikus hatásoknak. Nem minden esetben következnek be, de a dózissal arányosan nő a bekövetkezés valószínűsége.

Rövidtávon akkor következnek be hatások, ha kellően nagy a sugárdózis, ezek a determinisztikus hatások, tehát ezek egy bizonyos mértékű besugárzás felett biztosan bekövetkeznek. Ilyenek az emésztőrendszert érintő tünetek pl. hányás. Ilyen a bőrpír, ami extrém esetben égési sérülés is lehet. Ha valaki túléli a hirtelen nagydózisú besugárzást, akkor hosszabb távon aplasztikus vérszegénység jelentkezhet.

2021. febr. 7. 01:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!