Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A valóságban is olyan rettenet...

A valóságban is olyan rettenetes dolgot művel a sugárzás az emberi szervezettel mint a csernobil c sorozatban bemutatták?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy volt már ilyen kérdés, de érdekel,sehol nem találtam megfelelő infót.Egy japán atomerűmű dolgozójától sikerült egy cikket találni [link]

Tényleg ennyire szörnyű kínokon mennek kereszetül azok akik ilyen dózist kapnak?

2021. febr. 3. 16:56
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
54%
Azért azt ugye vágod, hogy a Csernobil sorozat nem fikció? :D
2021. febr. 3. 17:22
 12/31 A kérdező kommentje:

1-es és 3-as miért,nem az?Azt hittem ez ilyen fantasy nem tudtam,hogy csernobil létezett,vagy csak amcsi propaganda ami az oroszokat akarja bemocskolni,nem gondoltam volna hogy ez megtörtént eset.

Mielőtt hülyének nézitek a másikat,vannak filmek/sorozatok amik megtörtént eseteket dolgoznak fel,viszont televannak drámai túlzásokkal.Mivel nem vagyok orvos,nem vagyok otthon biológiából így megkérdeztem,hogy ezt eltúlozták vagy tényleg ennyire kegyetlen?

2021. febr. 3. 17:22
 13/31 anonim ***** válasza:
65%
Azt ne nagyon hangoztasd, hogy nem tudtad, hogy Csernobil valoban letezik.
2021. febr. 3. 17:25
 14/31 anonim ***** válasza:
10%
Magukból indultak ki. Ők semmit nem kérdőjeleznek meg, mindent bevesznek. Akár az őseik szerszámát is.
 15/31 A kérdező kommentje:

12-es,nem kérdezték még meg előtted egy páran,de most,hogy megjöttél már tudom,hogy csernobil létezett.

A többieknek köszönöm a választ,jár a pacsi

16/31 A kérdező kommentje:

14-es,te is megjöttél szerencsére.

Írjátok már le pls még vagy 6x,hogy ez szerintem kitaláció meg stb

Ha nem világosítottok fel abban a tudatban maradtam volna,hogy csernobil egy gagyi ukrán bojler márka.De így már tudom,hogy egy finn traktor gyártó cég.

2021. febr. 3. 17:34
 17/31 A kérdező kommentje:
2,4,6,9,10,11 Nektek nagyon köszi a segítséget,ti legalább megtudtátok érteni,hogy mire szerettem volna kilyukadni.A többieknek pedig:Viszonylag,hangsúlyozom viszonylag tájékozott vagyok Csernobillal kapcsolatban,sokat olvastam az esetről,a sugárzás káros hatásairól,hogy roncsolja a DNS-t,szétesnek a kromoszómák stb de mivel nem vagyok egy vizuális tipus,így nem tudtam elképzelni,hogy kívülről ez,hogy is néz ki,kicsit extrémnek tartottam a soroztban való megjelenítést.Ennyi.Örülök,hogy itt a GYK-n kell bizonygatnom idegeneknek,hogy nem vagyok fogyatékos.
2021. febr. 3. 17:45
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

9-es Hisashi Ouchi esete teljesen 100%-ban valós, az orvosok nem akarták már kezelni, tudták hogy gyakorlatilag halott, viszont katonai/politikai nyomásra fojtatniuk kellett, gyakorlatilag vagy megteszik és életben tartják vagy mehetnek a vágóhídra,szó szerint.

Ez egy elismert és borzasztó eset.

2021. febr. 3. 18:48
 19/31 anonim ***** válasza:
79%

Szia 9es vagyok. Lenne par kerdesem.

- A kep is a valodi fiatalemberrol keszult? Mert azert ott vannak mar bajok.. Marmint egy igy kinezo embert kezelni is olyan sokk, hogy ezutan minimum az osszes orvos magaba roskad es pszicatriai kezelesre szorulnak.

- A masik: miert volt muszaj? Japan nem olyan mint Kina vagy Eszak Korea, ugy ertem nincsenek konkrét vezetok nem?

- Miert volt muszaj műteni?

2021. febr. 3. 19:24
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

A kép ha minden igaz az orvosok leírása alapján készült, amolyan rekonstrukció, bár a neten vannak olyan feltételezések miszerint, róla készült rögtön halála után. Semmivel se néz ki rosszabbul/jobban mint aki rendes tűztől kap égési sérüléseket. Az orvosok közül ha minden igaz 1-2 elhagyta a pályát. Azért egy orvost egy átlagemberhez ne hasonlítsunk, pl egy műtős/ vagy olyan doki aki égési sebekkel foglalkozik sokat, vagy pl egy patológus vagy egy boncmester aki vizihullát is látott, ezen már meg sem rezzenne, max elmormolna egy aztakutyfáját és annyi.

Japán csak mostanában lett ennyire "lágy" régebben égett bennük a bizonyítási vágy hogy igenis ők megtudják csinálni, illetve mélyen ellenezték az eutanáziát, márpedig az hogy ráhagyják hogy meg hal-e az annak számított volna. Ezenfelül vannak rossz szájízű pletykák miszerint kísérleti nyúl lett belőle,megnézték meddig lehetséges életben maradni ilyen brutális sugárzás után.

Én az akkori japánt ha tenni kéne valahová Észak Korea- és kína közé tenném inkább kína felé elcsúsztatva (nem tudom mennyire érthető)

Miért volt muszáj műteni? Gondold el a belsőszervei roncsolódtak a bőre lemállott, a vére gyakorlatilag vízzé vált, az izmai szépen elkezdtek mállani, lényegében mintha megmikrózták volna. Ahhoz hogy minél tovább elhúzzák a dolgot, ami "tönkrement" javítani/helyettesíteni kellett nekik. de írják is a lemállott bőr helyett tenni kellett másikat szimplán azért hogy ne vérezzen ki...

Amúgy utána tudsz olvasni a neten ennek a dolognak, akár angolul.

2021. febr. 3. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!