Ugy àltalàban mièrt màst csinàlnak az orvosok mint ami a tankönyvekben szakkönyvekben van?
Pelda
Kartöres miatti "repositios" mütétem volt.
A tankönyvek szerint ez esetben 3 hét lehet a maximum gipszben töltött idö. Es 120 fokban kellene rögziteni.es gipszlevétel utan par nap mulva kivenni a drotokat.
A valosàg: 4 hétig volt fent a gipsz és még pluszba 2 hétig(!) nem vették ki a drotokat ami fixen tartotta tovabbra is.
120 fok helyett, 90 fokban- derekszögben volt gipszelve.
Csak mert azota sem hajlik a karom hiaba a gyogytorna.
De mondhatnàm a többit is.
Pl légcsöhurut esetén nem hallatszik zörej tüdöhallgatàsnàl. (Köhögtem fulladtam-alig jött a levegö a legcsövemen, minden bajom volt)
De mivel negativ a vizsgalat igy el akartak küldeni hogy biztos bebeszélem meg kamubol mentem orvoshoz stb. Mire nagynehezen kaptam antibiotikumot. Magàt a légcsöhurutot mègcsak nem is diagnosztizàlta.
Az orvos meg miert nem tudta hogy nem zörejes a tüdö a legcsöhuruttol?
Amugymeg halàlos is lehet. A fulladast is ugy ertettem hogy nem kicsit nem kaptam levegöt!
Ha talan 3 het mulva tornaztathattam volna lehet most nincs ez. Ezen agyalok.
Meg a fenti fö kerdesen.
Tanitanak vmit a suliban es hot màst csinalnak.
A többit màr nem is sorolom
Ha beteg lennel szerintem te is utanaolvasnal mindennek...
Nem beszolni kellene csak tudni.
Nalam a MINIMUM hogy tajekozodik vki!
Gyertek vissza majd akkor ha titeket kezelnek félre.
Talan akkor ertitek a kerdest majd.
Én azért az orvosnak jobban hiszek mint az öndiagnosztizálásnak végzettség nélkül, csak könyvekből.
Lehet, mondom csak lehet a karod nem gyógyult a megfeleő ütemben ezért nem vették le a gipszet. Azt meg laikus is tudja hogy légcsőhurutnál nem zörejes a tüdő, mivel nem a tüdőt érinti hanem a légcsövet:-D De lehetett több minden más is, pl gégehurut.
Persze nem védem az orvosokat engem is kezelt már félre, de azért arra még mindig nagyobb az esély hogy ők értsenek a tanult hivatásukhoz és nem te.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!