Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Van esély a törésre?

Van esély a törésre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Múlthét pénteken (01.03) elesten biciklivel és a tenyeremre estem. Mivel nagyon fájt, fogni, ökölbe szorítani, rátehénkedni abszolút nem tudtam , így végül bementem délután a sürgősségire. Ott azt mondták, hogy nincs törés, csak csúnya zúzódás, jegeljem, pihentessen és pár napon belül rendbe jön. Mivel azóta sem múlt el teljesen, már valamivel igazából jobb, mozgatni is tudom, csak fáj, és még mindig nem tudok rátenyerelni. Utána olvastam mennyi idő alatt gyógyul meg a zúzódás és rátaláltam a sajkacsonttörésre. Ugyanott fáj az kezem ahol ez a csont van és hogy az első röntgen nem mindig mutatja ki, 1-1,5 hét után már inkább. Az az igazság, hogy nem tudom ez a sajkacsonttörés mennyire kéne hogy fájjon? Akinek volt már eltörve az le tudná írni a tapasztalatait? Érdemes visszamennem mégegy röntgenre?

2020. jan. 12. 00:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, friss törést nem mindig látni aznapi RTG-n. Úgyhogy nyugodtan visszamehetsz és kérhetsz másikat. Viszont az is igaz,hogy a zúzódásnak ugyanolyan tünetei vannak,mint egy törésnek és kb. ugyanannyi idő (4-6 hét) alatt gyógyul meg.
2020. jan. 12. 08:14
 2/6 A kérdező kommentje:
akkor még várok pár napot hátha tényleg zúzódás és majd elmúlik, ha nagyon nem akkor visszamegyek. Köszönöm!
2020. jan. 12. 11:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Annyi kérdésem van még, bocsánat ha butaság, de nem értek ehhez, a traumatológiára kéne mennem, ha úgy döntök,hogy visszamegyek?
2020. jan. 12. 13:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen,oda.
2020. jan. 12. 13:36
 5/6 A kérdező kommentje:
Azóta voltam orvosnál és továbbra sem mutatott a röntgen törést, de semmit sem enyhült a fájdalom, sőt... A zúzódásnak nem kellett volna már enyhülnie? Csütörtökre hívott vissza kontrollra egyébként. Egy kisebb pukli is van a sajkacsontnál. Egyébként egyáltalán nem vagyok hipochonder de ez a fájdalom kicsit ijesztő hogy abszolút semmit nem enyhül, pedig futuros csuklórögzítőt is hordok az orvos utasítására, és mégis csak a jobb kezemről van szó. Van esetleg még ötletetek hogy mi lehet a gond amitől fáj?
2020. jan. 21. 20:37
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne ijedj meg! A zúzódások ugyanannyira fájdalmasak és ugyanolyan sok ideig tart a gyógyulásuk,mint a töréseknek. 4-6 hét!
2020. jan. 21. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!