Mennyi az esély ebben az esetben a melanómára?
Fehér a bőröm, és viszonylag sok anyajegyem van, amit apukamtol örököltem. Bőrrák viszont nem fordult elő a családban. Oldalt az arcomon van/volt egy anyajegyem. Amin egyszer nőtt egy pattanás és azt kinyomtam, aztán mindig volt ott vagy a környéken egy-egy pattanás és mivel nem bírtam ki, hogy ne nyomkodjam így nem is gyógyult be teljesen. De én már el is feledkeztem arról az anyajegyről. Picike és halvány volt. Csak most érzek ott egy puklit és mivel elég hipochonder is vagyok, eszembejutott az az anyajegy és beparaztam, hogy mi van, ha már rákos lett és azért van a pukli. Az anyajegy jelenleg nem látszik, de egyébként is alig látszott annyira halvány volt és most se teljesen ép ott a bőröm mivel először azt hittem, hogy pattanás (persze lehet az is, szokott olyan lenni amit nehéz kinyomni és ezt nem nagyon nyomkodtam) de hirtelen elkezdtem nyomkodni, sokszor nem is tudatos hanem csak automatikusan ott jár a kezem.:(
Kértem időpontot borgyogyszhoz, de leghamarabb is pár hét múlva van.
Addig halálra aggódom magam azért kérdezem meg itt is.
Most igyekszem békénhagyni és megvárni, hogy rendesen begyógyuljon, hogy úgy milyen.
Az érdekelne, hogy mennyi az esély emiatt a bőrrákra? Nekem azt mondta a doki, hogy ha maga az anyajegy jóindulatú akkor a sérülés miatt nem rakosodik el, hanem begyógyul mint bármelyik másik bőrfelület és a halványabb sérülés hatására el is tűnhet, ettol se kell megijedni. Ezt telefonban mondta nekem. De így is aggódok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!