Mennyi az esély arra hogy egy-egy komolyabb fogászati procedúra során (pl. : Endodontia) a páciens HIV-vírussal fertőzött eszközökkel találkozik?
közel nulla. szerintem Magyarországon még soha senki nem kapta el így a HIV vírust, jó eséllyel nem is fogja.
Egyrészt mert az eszközök fertőtlenítve vannak, másrészt mert a HIV vírus nagyon rövid ideig marad életben a testen kívül. Nen gyakran látni olyat, hogy a fogfúrás után 2 perccel bepattan valaki a helyedre, és ugyanazzal a fúróval megfúrják. Kb így lehetne elkapni. [link]
Kedves kérdező! Azért mert nem magán fogászat, attól még az alapvető szabályokat igenis be szokták tartani tudtommal. Egyszerűen nem is értem a kérdésedet.. Nem buta jobbágyok dolgoznak ott, ha ne adj Isten nincs elég eszköz amit használatba tudnának venni, szerintem hamarabb áll meg az élet, mintsem ilyet megkockáztassanak.
Eskü nem kotekedni akarok, en 1 évet dolgoztam maganrendelesen fogászati asszisztenskent, de olyan szigorú protokoll volt, hogy el mem tudom képzelni, hogy ezt hogy is lehetne másként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!