Anyukámnak ma volt lágyéksérv műtéte. Van amire nagyon oda kell figyelni? Meddig nem szabad hajolni, guggolni? ( 2019. 06.27)
Figyelt kérdés
Miben lehet segíteni? Mennyire rossz ilyenkor?Meddig nehéz felkelni?Volt hasonló valakinek,a rokonával?Hányinger meddig tartott?2019. jún. 27. 17:53
1/5 anonim válasza:
Kérdés milyen megoldással végezték .
Laparoszkópossal,vagy has feltárással ?
2/5 A kérdező kommentje:
Ja vágták ,varrták altatásban.Bocsánat!
2019. jún. 27. 17:59
3/5 anonim válasza:
Ezt nem mondta a doki? Amúgy legalább 3 hétig ne hajolgasson ne feszüljön ott a bőre ahol műtötték , próbáljon úgy közlekedni hogy ruhával vagy másik bőrfelülettel ne súrolja a sebet . Gugolni több mint 3 hétig biztos ne . Mellesleg súly emelést is kerülje meg a könnyűnek itelteket sem. Figyeljen a bőr ápoltságára hogy ne legyen száraz stb. De ezeket inkább orvostól kérdezd vagy gyógytornásztól . Én csak felületesen tudok ennyit mondani.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi.Csak szeretnék olyantól kérdezni ,akin átesett rajta.Vagy valamelyik családtag,hogy pluszba mire kell figyelni,vagy mit lehet segíteni stb...Pl:cataflamot adtak neki,sztem az nagyon erős,nem is nagyon bírja.
2019. jún. 28. 06:26
5/5 anonim válasza:
Nekem sérvem van. Kerülök minden nyomásnövelő hatást. Műtét után: Köhintés is lehetőleg nyitott szájjal, kis nyomásnövekedéssel. Tüdővel, levegő benntartással, sőt negatív kompresszióval, belső vákumképzéssel ellensúlyozhatók a mozgás, testhelyzet okozta nyomásnövekedések. Minél több fekvés, kevesebb állás, járás, bár a rossz összenövések ellen a mozgás javasolt. Drasztikus több helyet érintő hasi/vastagbél műtét után ismerősömnek már nagyon hamar sétálnia kellett az összenövések elkerülése érdekében. Családomban a lágyéksérv genetikusan öröklődő. Ebből következtetve már gyermekkorban érdemes trenírozni a hasfal nyomástartó képességét. Ezt még nem hallottam orvostól ajánlani... Létezik sikertelen sérvműtét is. Érdemes a témában kutatást végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!