Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Anyukámnak volt trombózisa 2...

Anyukámnak volt trombózisa 2 éve ezért a nőgyógyász semmiféleképpen nem fog felírni már fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

2x is voltam a nőgyógyászomnál, másodszorra azért hogy mondjam neki hogy az anyukámnak nem a fogamzásgátló okozta a trombózist, viszont a nőgyógyász így sem írta fel nekem, sőt lehurrogott hogy ennyire nem számít nekem az egészségem. Nekem igen is számít, a gond a barátommal van, akivel 2 éve óvszerrel védekezünk és ezzel "piszkál" minden nap hogy neki így nem jó.

A nőgyógyász egyáltalán nem javasolta a vérvételt, amint hallotta hogy anyukámnak trombózisa volt, mondta hogy felejtsem el a fogamzásgátlót mert kockázatos.

A barátom viszont ezzel traktál éjjel és nappal hogy menjek el vérvételre hátha ott kiderül hogy nem vagyok rá hajlamos. Csak hogy anyukám sem volt és így bármit is mondanának én már nem merek szedni...

Más is van hasonló helyzetben? Van valami megoldás?

2018. nov. 30. 19:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosnak ez a szakterülete, ezt tanulta sok-sok éven keresztül, valószínűleg nagyon indokoltan mondja ezt és jelentős rizikótényező a trombózis.

Némely gyógyszerek tájékoztatójában olvasok olyat hogy pl. "ne szedje ezt a gyógyszert, ha családjában valaha előfordult..." - és felsorolják hogy mi....

Lehet ez is ilyen.

2018. nov. 30. 19:54
 2/14 anonim ***** válasza:
20%

1. Keress másik nőgyógyászt

2. Két éve jó a pasidnak óvszerrel a szex, most nem jó neki? (Érdekes)

3. Nem biztos, hogy neked is lesz trombózisod.

2018. nov. 30. 19:55
 3/14 anonim ***** válasza:
34%

Menj másik nőgyógyászhoz. Nonszensz, hogy vérvétel nélkül tagadja meg tőled a fogamzásátlót.

Ha mást nem, akkor hüvelygyűrűt is tudsz használni, annak alacsonyabb a hormontartalma. De tényleg keress fel egy másik dokit.

2018. nov. 30. 19:55
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

A pasid leszarja a te egészségedet, csak annyi érdekli, hogy gumi nélkül akar d.gni.

A lehetőségek:

1. keresel magadnak egy olyan férfit, akinek te is fontos vagy, nem csak a lábad köze

2. pasid elkötteti magát, öröm és boldogság

3. nyomásra keresel olyan dokit, aki felírja a gyógyszert, és várod, vajon belehalsz-e

Én az első lehetőséget választanám.

2018. nov. 30. 19:56
 5/14 anonim ***** válasza:
63%

Itt nem a nőgyógyásszal van a baj, hanem a barátoddal! Nem ő viszi a bőrét a vásárra! Milyen ember az, akinek a saját kényelme fontosabb, mint a szerelme egészsége!?

Én a helyedben elgondolkoznék azon, hogy biztos, hogy ő-e a hozzámvaló férfi! Ha ő is tudatában van a családi előzményeknek, akkor pláne nem értem miért erőszakoskodik. Aki ennyire erőszakos egy ilyen témában, az másban is az lesz, ezen gondolkodj el!

Ne az számítson, hogy ő mit akar, hanem hogy TE mit akarsz! Te nem mersz szedni, érthető is, neki meg kell értenie!

A gumi nem jár fájdalommal, a legegészségesebb védekezési mód, férfiak millió használják gond nélkül, ő sem fog belehalni (nem úgy mint te egy esetleges trombózisba). Szóval mi a megoldás? Megszokik vagy megszökik!

2018. nov. 30. 19:58
 6/14 anonim ***** válasza:
31%
Kíváncsi lennék, hogy a 76%-os társammal miért állunk 0%-on? Melyik balf@.sznak nem tetszett, hogy ketten is azt tanácsoltuk a kérdezőnek, hogy keressen fel másik nőgyógyászt??
2018. nov. 30. 20:03
 7/14 anonim ***** válasza:
71%

Azt javaslom, hogy keress egy másik nőgyógyászt! Ámde érdemes 2x is meggondolni amit az orvos mondott, hiszen így nagyobb a kockázata, hogy nálad is előfordul.

Ha pedig útközben már eldöntötted, akkor mindenképp olyan nőgyógyászt keress aki elsősorban elküld egy teljes körű vérvételre, vizeletmintára, és ami a legfontosabb, hogy csináljatok egy leiden-mutáció szűrést. Ezt persze utána évente szükséges ellenőrizni.

Itt egyébként szerintem nem is ezen van a hangsúly, hiszen ha te félsz ettől a dologtól, akkor a párod ezt vajon miért nem érti meg? Itt a te egészségedről van szó, és ha neki ennyire derogál az óvszer használata, akkor közöld vele, hogy vannak más férfi fogamzásgátló módszerek is! Csak utána kellene járnia, hiszen a védekezés nem csak a nő feladata!

2018. nov. 30. 20:14
 8/14 anonim ***** válasza:
78%
Gondolom a Leider mutáció vizsgálatra gondolsz. Állítólag hiába jó, az még nem biztosíték, hogy nem kap az ember embóliát. Én más betegség miatt csináltattam meg, mert vérhígítót kellene szedjek, és jó lett. Az orvosom azt mondta nem jelent semmit, hogy jó lett az eredmény, attól még lehet baj. Nem szeret téged igazán az a fiú ez az én véleményem. Köttesse el ő magát!
2018. dec. 1. 00:31
 9/14 A kérdező kommentje:
Én is így gondolkozom ahogy a legtöbbet írtátok hogy neki ez fontosabb mint én és az elég gáz. Főleg azért rossz érzés mert úgy mondja nekem mindig hogy a barátai is ezt gondolják meg kb. mindenki úgy gondolja ahogy ő és hogy én vagyok a hülye. Úgyhogy nem elég hogy ezzel idegesít még valamilyen szinten le is járat mások előtt
2018. dec. 1. 01:05
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Hadd kérdezzem meg megint: milyen ember az, aki kibeszél a barátainak? Ezzel megszegi a szövetségetek, ami 2 szerelmes ember között áll fenn. A barátainak rohadtul semmi köze a ti szexuális életetekhez, ha csak nem gruppenezni akartok..

Ha így megaláz, akkor ezek után tényleg nincs értelme vele maradnod. Ez a srác egy éretlen, önző, tiszteletlen farok.

Sajnállak kedves Kérdező, hogy egy ilyen alakot fogtál ki! :(

2018. dec. 1. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!