Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szeretnék fogamzásgátlót...

Szeretnék fogamzásgátlót szedni, de hogy mondjam meg anyukámnak?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, kicsit tobb, mint 2 éve vagyunk egyutt a barátommal és fél éve volt az elso. Szeretnék tablettát használni, csak nem tudom, anyukámnak hogy mondjam meg, mivel nem vagyok 18... Azt sem tudom, hogy lehet- e nekem (kiskoromban nagyon beteg voltam, szemproblémák miatt 3 év kemoterápia, emiatt pedig kialakult pár ciszta pl. a mellemben,... és borproblémáim is lettek amik azelott soha nem voltak, habár ez már nem annyira súlyos) úgy olvastam valahol az interneten, hogy segit az arcboron, meg a cisztákon is, csak nem tudom, igaz-e, de foleg ez indította el bennem azt a kérdést, hogy mi lenne ha fogamzásgátlót szednék. Csak ezt hogy adjam anyukám tudtára? (igazából nagyon nyitott, és mindent elmondunk egymásnak)
2018. jan. 9. 22:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem menj el nőgyógyászhoz előtte. Vele beszéld meg hogy mit szeretnél. Aztán majd ő eligazít hogy kell-e ehhez anyukád, vagy hogy szedhetsz-e antibébit. Esetleg mást ajánl.
2018. jan. 9. 22:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, rövid távon baromi jó, csak mikor már 10 éve szeded és jönnek a nőgyógyászati gondok miatta akkor lehet nem lesz olyan jó. Bőven ráérsz még szétcseszni a hormonrendszeredet. Plusz abbahagyni borzasztó. Ugyan úgy vissza fognak jönni a pattanások, hullani fog a hajad stb.
2018. jan. 9. 22:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Előzővel teljesen egyetértek.
2018. jan. 10. 10:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Teljesen felesleges, rövid távon szuper, de aztán ha "mázlid lesz", akkor hosszú hónapokig szenvedhetsz vele, hogy GYÓGYSZERREL visszaállítsák a hormonműködésedet, amit a fogamzásgátló elbrmolt.

Egyébként is, biztos vagy benne, hogy ciszta és kemo után te ilyen szarokat akarsz szedni?!

A gumi SOKKAL biztonságosabb, pl. nem fogod kérdezgetni, hogy "kimaradt egy szem, mit csináljak", vagy "fostam, és nem pótoltam most mi lesz" - és társai.

2018. jan. 10. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!