Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Betétben hogy lehet tesizni?

Betétben hogy lehet tesizni?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon kényelmetlen betétben tesizni. Legalábbis az első 2-3 napban. Tampont viszont nem akarok használni, mert fiatal vagyok még.

Mit csináljak? Állandóan rettegek, hogy átázok. Éjszaka nem merek elaludni, mert félek, hogy véres lesz az ágy. Próbáltam már úgy, hogy bizonyos időközökre állítottam be ébresztőt éjszaka, de akkor másnap nagyon fáradt leszek, órán majd' el alszok.

2019. márc. 23. 14:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ha legközelebb délután/ vagy hétvégén jön meg a vérzésed, tehát otthon, próbáld ki a tampont. Otthon tudsz vele nyugodtan kísérletezni, és ha már megy a felhelyezes meg a kivétel, gyerekjáték lesz a suliban kicserélni (kézmosás után!). Hidd el, sokkal egyszerűbb vele az élet. Főleg ha a biztonság kedvéért még egy betétet is beraksz a bugyidba, szinte kizárt, hogy átázz.

Az első éjszaka, mikor legerősebb a vérzésem, én éjszakára is tampont használok, igaz, én sajnos csak 4-5 órákat alhatok hétköznap. Utána, a 2-3. naptól éjszaka én is betètezek, hogy szabadon ürülhessen a hüvelyem.

Amíg nincs alkalmad otthon, nyugiban kísérletezni a tamponnal, addig én is az éjszakai betétet ajánlom jó szoros bugyival a tesiórara meg éjszakára. Esetleg dupla bugyival.

2019. márc. 23. 18:55
 12/16 anonim ***** válasza:
Olyat is hallottam már, hogy valaki nem szerette a támpont, ezért ilyen esetekre vékony, nappali felnőtt pelenkát vett fel (én is, bár nem tesire). Nem folyik ki, ugyanakkor vekonysága miatt nem is üt át. Ha meg tudod ezt oldani, abban tuti hogy nagyon szabadon tudsz mozogni szinte bármilyen gyakorlatot.
2019. márc. 24. 09:07
 13/16 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: ja és éjjelre illetve otthon is nyugodtan használhatsz, voltam már én is ebben a cipőben :)
2019. márc. 24. 09:12
 14/16 anonim ***** válasza:

Nálunk a lányok kiülhettek a padra erősebb gyakorlatokon tesi órán, ha menstruáltak. Ilyenkor amúgy tesihez mackóalsót vettünk.

Én mellette sportoló voltam, és az első egy napban az erőfeszítéstől mindig erős vérzésem volt. De ez így pont jó is volt, mert cserébe nem görcsölt a hasam, a sport ezen is segített.

Én nem javasolom a tampont, inkább amit az első hozzászóló mondott. használj kifejezetten hosszú éjjeli betétet (rá van írva a betétekre, melyik milyen), illetve sok cseppeset, ami nagy nedvszívó.

Ja, és ha zavar, hogy éjjel otthon véres lehet az ágy, akkor tegyél keresztbe egy törülközőt.

2019. márc. 24. 19:43
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Simán, igaz nekem mar nincs tesim, de heti 3-4 edzés, plusz havi 1-2 verseny azért befigyel, és én is betétet használok. Jah, és vívásról beszélünk, ahol uhye full fehér cuccban vagyunk. És sosem volt bennem a para, h most mensizek, akkor nem megyek edzésre. Egyszer pl pont azon a reggelen jött meg, mikor versenyre mentünk, és meg sem fordult a fejemben lemondani, vegigvívtam az asszóimat, és kb fel sem tünt, h közben épp vérezgetek. Azért nem jelent gondot, mert az évek során kitapasztaltam, h mit miért, hogyan, mikor csináljak, h ne legyen baj. Éjszakait hordok nappal is, de nem azért mert nagyon verzem, hanem mert az a legnagyobb, és így erzem magam biztonságban. Mivel ez a leghosszabb, legszélesebb betét, nem aggaszt, ha esetleg el is mozdulna, akkor is a betétre menne, max csak nem a közepére. Én is még pluszban le szoktam szorítani, vagy egy másik bugyival, vagy olyan harisnyát veszek, aminek vastagított a derékrésze, és viszonylag szoros. Ez úgy a helyén tartja a betétet, h nem nagyon tud elmozdulni. Az igaz, h az intenzív mozgástól jobban vérzem egy picit, de engem ez nem igazán zavar, a betétem elbírja, később meg majd annyival kevesebb jön....

Hogy mit csinálj? Szerintem ne parázz rá ennyire először is, mert így csak beleszugerálod a dolgokat. Másrészt, ahelyett, h ezen görcsölnél, aggódnál amit ezekbe fektetsz energiát, fordísd inkább arra, h normalizáld a helyzetet, törekedj arra, h ha valami nem jó, mert kellemetlen, kenyelmetlen stb akkor nem kezdesz el rajta kattogni, hanem inkább megpróbálsz rá megoldást találni. Pl nem bízol a betétedben?! Keress másikat. Keresd meg a számodra legmegfelelőbb fajtát, hisz nem vagyunk egyformák, mindenkinek más válik be leginkább. Félsz, h átázol éjjel?! Nem az a jó megoldás, h nem alszol, hanem ki kell találni, mit, hogyan csinálj, h ne ázz át, vagy mivel védd ki, ha esetleg mégis megtörténik a baj. Na mindegy is, nem részletezem tovább, a lényeg az, h mindig keresd a megoldást, mert azzal tudsz előre haladni, ha csak aggódsz, meg kattogsz ezeken a dolgokon (ami mostmár jópár évig az életed része lesz, ha tetszik, ha nem) akkor csak helyben topogsz. Jah, és ne add fel hamaar, nyilván nem egyik napról a másikra fognak megszűnni a kellemetlenségek, de ha kellőképp figyelsz magadra, meg a mensid körülményeire, akkor hónapról hónapra egyre jobb lesz, és egyre kevésbé erzed majd tehernek ezt az egészet! Kívánom, h mielőbb sikerüljön!

2019. máj. 19. 12:57
 16/16 anonim ***** válasza:
cicanaci plusz vastag betét én mindig így tesiztem
2020. dec. 13. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!