Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Betétben hogy lehet tesizni?

Betétben hogy lehet tesizni?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon kényelmetlen betétben tesizni. Legalábbis az első 2-3 napban. Tampont viszont nem akarok használni, mert fiatal vagyok még.

Mit csináljak? Állandóan rettegek, hogy átázok. Éjszaka nem merek elaludni, mert félek, hogy véres lesz az ágy. Próbáltam már úgy, hogy bizonyos időközökre állítottam be ébresztőt éjszaka, de akkor másnap nagyon fáradt leszek, órán majd' el alszok.

2019. márc. 23. 14:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tesire es éjszakára próbálj meg másfél betétet használni (1 éjszakai, mert hosszú és jó nedvszívó, és félbevágott sima/másik éjszakai, a másik mögé (nem fölé, hanem mögé, kB 1 centi van csak egymáson)).

Így egy hosszú betétet kapsz, kicsit jobban előre ér, mint jobban hátra. Majdnem a bugyi elejétől a végéig ér.

Ezzel eddig éjszaka még sosem aztam át, pedig régebb óta menstruálok mint te :)

Tesire tényleg kényelmetlen, de én is csak 19 évesen mertem először tampont használni. Ne kérdezd, miért. Én sem tudom. A tesit is így oldottam meg. Hogy ne látszódjon át a bugyi+betét vonala, ilyenkor fekete, lengébb, vastagabb nadrágot vettem fel órára.

2019. márc. 23. 14:56
 2/16 anonim ***** válasza:
*jobban előbbre ér és jobban hátra
2019. márc. 23. 14:56
 3/16 anonim ***** válasza:
17%

Amikor menstruálsz nem szabad tesizni különben bő lesz a vérzés. Tudom hogy sokan rákényszerülnek de az lenne a legjobb hogyha az iskolákban lenne egy olyan szabály hogyha egy lány tanuló menstruál, akkor ha ő is akarja mentességet kap a tesi óra alól amíg a ciklus tart. Az igaz hogy akkor a mozgástól nem fogsz annyira görcsölni de ezt akkor sem tanácsolnám. Szerintem kérd meg anyukád hogy amikor menstruálsz, mindig írjon a tanárnak egy üzenetet az ellenőrződbe hogy engedje meg hogy ne tesizz egészségügyi okokból. Ha esetleg ezt nem engedné meg akkor kérjétek meg hogy legalább az első két napban.

És én is az éjszakai betétet ajánlom mert az hosszabb, és nagyobb biztonságot ad. Esetleg vehetsz fel két bugyit is mellé.

2019. márc. 23. 15:05
 4/16 anonim ***** válasza:
39%
A tamponnak nincs köze a korhoz, 6.os korom óta azt használok. Próbáld ki először otthon éjszakára. Aztán nyugodtan tesire is.
2019. márc. 23. 15:06
 5/16 anonim ***** válasza:
6%

Elnézést javítok

* hogyvlegalább az első 2-3 napban hadd ne tesizz.

2019. márc. 23. 15:07
 6/16 anonim ***** válasza:
10%

Elnézést javítok

*hogy legalább az első 2-3 napban hadd ne tesizz.

2019. márc. 23. 15:07
 7/16 anonim ***** válasza:
62%
Éjszakára? Tudjuk hogy a tampont 4, max 6 óráig lehet bent tartani? Vagy írta valahol a kérdező hogy keveset alszik? :)
2019. márc. 23. 15:08
 8/16 anonim ***** válasza:
51%

Ja, és még annyit hogy a tampont jobb úgy használni, hogy tampon-betet-tampon-betet..

Tehát 2 tampon csere között tartani kell egy kis "szünetet", mert a hüvely nyálkahártyája nem kifejezetten szereti az ilyesfajta tárgyakat :)

2019. márc. 23. 15:11
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Tesi előtt közvetlenül cserélj betétet, és szoros bugyit használj. Ha nem épp talajtorna van, szerintem így ki lehet bírni. Nálam sosem okozott gondot a tesizés menzesz alatt, de szerencsére már túlvagyok rajta.

Éjjelre ne rakj ébresztőt, mert tényleg csak fáradtabb leszel. Én pl automatikusan felébredek, ha megtelt a betét, és a nővérem is, úgyhogy lehet te is ráállnál.

2019. márc. 23. 15:34
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire erős a vérzésed, akkor kell felmentés a tesi óráról. Nem is szabad erős vérzéssel tornázni. Éjjelre tegyél a betét fölé egy marok pamutvattát, így nem fogsz átázni.
2019. márc. 23. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!