A cisztát, daganatot a mellben ki lehet egyértelműen tapintani önvizsgálattal?
Nemrég írtam ma egy kérdést, hogy valamit talaltam a mellemben, valami borsoszem nagyságút, vagy talán attól is kisebbet. Nem igazán szoktam onvizsgálatot végezni, de utobbi egy hétben mániákusan ezt csinálom. Ha üllő helyzetben osszenyomom a két kezemmel a mellemet, megsimogatom, nem talalok benne semmi rendelleneset. Ha a tükör elé állok és felteszem az egyik kezem, a fejem mögé, akkor sem talállok semmit. De ha lefekszem, fejem alá teszem a kezem, akkor a bal mellemben oldalt érzek valami olyasmit. De ez olyan érdekes: mintha egy vonalban lenne sok ilyen kicsi apró valami, es az egyik közülük nagyobb. De azt is bizonyos testhelyzetben tudom kitapintani. De mindket mellemben van sok ilyen apró valami, gondolom ezek a tejmirigyek. 10 nap múlva fog mejönni a menszim, tablettát szedek és előtte általában 1-2 hettel elkezdenek feszülni a melleim és fájnak is érzékenyek, mintha le akarnának szakadni. Na most is érzek már fájdalmat, nem tudom hogy csak az állandó önvizsgálattól, nyomkodástol... A doktor február végén megtapogatta a mellemet, de csak olyan gyengén. Akkor azt mondta minden rendben.Ha olyan gyengén tapogatom magamnak, mint a doki, akkor nem érzem azt a valamit. Kérdéseim:
-honnan tudom egyértelműen, hogy az valami rendellenes csomó, vagy csak tejmirigy megduzzadhatott, de csak az egyik mellemben?
- kemenyebb dolgot kell keresni? milyen nagyságut?
- mennyi a valószínűsége, hogy alig 20 évesen rákos vagyok? csaladban eddig nem fordult elő rákos megbetegedés, 4 ágra visszamenőleg tudom biztosan.De mama mondta, hogy nem volt nálunk senki rákos, legalabb is nem tudott senki rola, keringéri betegségekben halt meg mindenkim.
- csutortokon megyek orvoshoz, ellenőrzésre, mert gombás fertőzésem volt. Akarok kiiratni tablettát, mert el fog fogyni, szoval a mellemet meg fogja tapogatni. Felhívjam külön a figyelmét észrevételemre, vagy hagyjam hogy szó nelkül vizsgáljon?
Valaszokat előre is koszonom, remelem meg fogok tudni nyugodni, mert most már a halálomra keszulok, nagyon félek ....
Nyugodj meg kérlek!
Pont 1 hónpja voltam így!Nekem fájt a mellem 3 ponton és csomókat is éreztem!kiderült,hogy lehetett a fogamzásgátlómtól is!Doki megvizsgálta és megnyugtatott!Azóta el is múlt!
Sok a rákos beteg, de azért ez nem megy olyan egyszerűen!Gondolj bele , ha fájna akkor mennyien észrevennék időben!Én is féltem és megértelek!
Jobbulást és próbáld meg elfelejteni a vizsgálgatást!Majd a doki megmondja mi van!Említsd neki!
Első vagyok (és második).
Teljesen normális,hogy menstruáció előtt (vagy már peteéréskor,a ciklus 14-20. napja körül) megduzzadnak a mirigyek a mellben.Ez mindenkinél így van!!!!!!!! Nekem pl úgy fáj olyankor egy-két napig,hogy majd leszakad,hozzá se lehet érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!