Pár hasznos tanácsra lenne szükségem. Mit tegyek?
Sziasztok! 13 éves lány vagyok, és ma reggel jött meg először. Édesapámmal és bátyámmal élek. Reggel felhívtam a mamámat és elmondtam neki. Volt itthon betét még egyszer ő vette nekem, hogy legyen nálam. Azt mondta a telefonban
, hogy ha fáj a hasam szedjek be Algopirint (nem tudom h kell írni). És, hogy cserélgessem a betétet, és ha valami van hívjam fel vagy menjek el hozzá. De nekem ennyi nem elég. Félek, senkitől nem tudok semmit megkérdezni. Nem tudom mikor van baj, vagy valami. Mikor kell cserélni a betétet, félek, hogy éjjel majd olyan lesz a lepedőm meg a pizsamám, mert nagyon vérzek:( A barátnőmnek még nem jött meg, így tőle sem tudok tanácsot kérni. Minél több dolgot szeretnék megtudni. Segítsetek kérlek! Köszönöm!
13:49 vagyok:P
szerintem mond el mind a kettőnek.ezért nem fognak sem kinevetni,sem megszidni:))
szerintem mind a 2nek elmondhatod,hogy nagylány lettél..esetleg levelezhetnénk?
13vagyok
Tampont szerintem még ne használjál, ha ne muszáj, könnyebb a betét. Jobb menzesz alatt kihagyni az úszást. Ha tampont használsz, akkor is jobb kihagyni.
A nagylánysághoz hozzátartozik, hogy vigyázni kell magadra. Cserélj gyakran, 3-4 óránként, ne végezz menzesz alatt nehéz fizikai munkát, tisztálkodj alaposan. Kerüld ilyenkor a közös vizekben való fürdést, pláne a Balatont és a meleg vizeket. (PL Harkányi strand)Ezekben a vizekben még tampon mellett is sokkal könnyebben kaphatsz fertőzést menzesz alatt.
A menstruációs fájdalmaktól pedig nem kell félni és nem kell rákészülni. Egyáltalán nem biztos, hogy neked is lesz. Ha szerencsés vagy ezek a napok is hasonlóak lesznek, mint a többi. Érezd jól magad, sportolj (ne nehezet ilyenkor), hülyéskedj a tesóddal. A menzesz azt jelenti, hogy mostantól képes vagy a gyermekáldásra és egészségesen működik a tested.
Ha jó a kapcsolatod a tesóddal, oszd meg vele nyugodtan ezt az eseményt:) Majd vigyázhat rád ezek után jobban:))
Kényelmesebb, ha apudnak is elmondod és nyíltan tudtok otthon róla beszélgetni. Bármi gondod, problémád van, tudsz hozzá is fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!