Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pár hasznos tanácsra lenne...

Pár hasznos tanácsra lenne szükségem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 13 éves lány vagyok, és ma reggel jött meg először. Édesapámmal és bátyámmal élek. Reggel felhívtam a mamámat és elmondtam neki. Volt itthon betét még egyszer ő vette nekem, hogy legyen nálam. Azt mondta a telefonban

, hogy ha fáj a hasam szedjek be Algopirint (nem tudom h kell írni). És, hogy cserélgessem a betétet, és ha valami van hívjam fel vagy menjek el hozzá. De nekem ennyi nem elég. Félek, senkitől nem tudok semmit megkérdezni. Nem tudom mikor van baj, vagy valami. Mikor kell cserélni a betétet, félek, hogy éjjel majd olyan lesz a lepedőm meg a pizsamám, mert nagyon vérzek:( A barátnőmnek még nem jött meg, így tőle sem tudok tanácsot kérni. Minél több dolgot szeretnék megtudni. Segítsetek kérlek! Köszönöm!

2010. jún. 21. 13:22
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! tudom, hogy addigra elmúlik, de lehet, hogy addigra meg is jön még egyszer. 10 napig leszünk, szóval ha az elején nem is, de a nyaralás végére talán megint megjön. Szerintetek apunak elmondjam, ha hazajött, hogy megjött? Reggel nem mondtam neki mert 6ra ment dolgozni, én meg 9 körül vettem észre. A bátyám van csak itthon, ő 19 éves. Nagyon jó a viszonyunk, talán neki mondjam el? Vagy ez úgymond nem tartozik rá? vagy mit gondoltok? Anyukám Németországban él, vele nem olyan jó a kapcsolatom, meg hát évente 2szer találkozunk és kész.
2010. jún. 21. 13:55
 12/24 anonim ***** válasza:
Szerintem mindkettőjüknek elmondhatod nyugodtan. Sőt, biztos örülnek neki, ha nem titkolózol, ez nekik is fontos, hiszen így tudják, hogy "nagylány" lettél. És ha néha rossz kedvű leszel vagy fáradt emiatt, akkor jobban meg fognak érteni.
2010. jún. 21. 13:58
 13/24 anonim ***** válasza:
13:35-ös vagyok.Szerintem nyugodtan mondd el,hogy igazi nő vagy mától,erre még akár büszke is lehetsz.Apukádnak mindenképp mondd el,szerintem,még meg is fog hatódni,hogy felnő a kislánya!
2010. jún. 21. 14:01
 14/24 anonim ***** válasza:

13:49 vagyok:P

szerintem mond el mind a kettőnek.ezért nem fognak sem kinevetni,sem megszidni:))

szerintem mind a 2nek elmondhatod,hogy nagylány lettél..esetleg levelezhetnénk?

13vagyok

2010. jún. 21. 14:02
 15/24 anonim ***** válasza:

Tampont szerintem még ne használjál, ha ne muszáj, könnyebb a betét. Jobb menzesz alatt kihagyni az úszást. Ha tampont használsz, akkor is jobb kihagyni.

A nagylánysághoz hozzátartozik, hogy vigyázni kell magadra. Cserélj gyakran, 3-4 óránként, ne végezz menzesz alatt nehéz fizikai munkát, tisztálkodj alaposan. Kerüld ilyenkor a közös vizekben való fürdést, pláne a Balatont és a meleg vizeket. (PL Harkányi strand)Ezekben a vizekben még tampon mellett is sokkal könnyebben kaphatsz fertőzést menzesz alatt.

A menstruációs fájdalmaktól pedig nem kell félni és nem kell rákészülni. Egyáltalán nem biztos, hogy neked is lesz. Ha szerencsés vagy ezek a napok is hasonlóak lesznek, mint a többi. Érezd jól magad, sportolj (ne nehezet ilyenkor), hülyéskedj a tesóddal. A menzesz azt jelenti, hogy mostantól képes vagy a gyermekáldásra és egészségesen működik a tested.

Ha jó a kapcsolatod a tesóddal, oszd meg vele nyugodtan ezt az eseményt:) Majd vigyázhat rád ezek után jobban:))

Kényelmesebb, ha apudnak is elmondod és nyíltan tudtok otthon róla beszélgetni. Bármi gondod, problémád van, tudsz hozzá is fordulni.

2010. jún. 21. 14:15
 16/24 anonim ***** válasza:
Gondolom egy kicsit elesettnek is érezheted magad, hisz nincs egy nő - anyukád - melletted aki pátyolgatna, babusgatna, s vigasztalna, hogy minden lány, nő átesett ezen, és mi a természetes lefolyás, folyamat segithetne neked.. Nagy dolog ez egy nagylány életében.Nagyon sok ötletet, praktikus tanácsokat adtak neked az előttem hozzászóló, fogadd el. A második alkalommal már könnyebben fog menni a dolog.
2010. jún. 21. 15:07
 17/24 A kérdező kommentje:
Olyan jó érzés, hogy ennyien segítetek:) Köszönöm! A bátyámnak elmondtam, azóta nagyon figyelmes:) Olyan aranyos, folyamatosan kérdezgeti, hogy jól vagy?...stb.:) Azt mondta, ha gondolom elmondja a barátnőjének, holnap úgyis jön hozzánk egy hétre, és tud esetleg egy kicsit nekem segíteni, de mondtam, hogy nem kell, megoldom. Majd ha nem tudok valamit, vagy akármi, akkor szólok neki. Apukám is hazaért, de neki nem szeretném elmondani, vele is jó a viszonyom, de a bátyámmal sokkal jobb, így majd ő elmondja:) Amúgy ma egész nap hasmenésem van, gondolom ez ettől van, igaz? De semmim nem fáj szerencsére, egész jól viselem. :)
2010. jún. 21. 17:17
 18/24 anonim ***** válasza:
Mondd el Te az Apukádnak, mert akkor azt hiszi nem bízol benne.
2010. jún. 22. 07:09
 19/24 anonim ***** válasza:
A hasmenés az alhasi vérbőségtől van,ezzel sincs semmi gond.
2010. jún. 22. 08:24
 20/24 anonim válasza:
Szinte mindent elmondtak a kérdéseddel kapcsolatban. Én még azt tenném hozzá jótanácsként, hogy a popsid közé csúsztass vattát - az tuti felszívja azt a vért, ami kiszivárog a betétből és összefoltozná az ágynemüt!! Tapasztalat!!:)
2010. jún. 22. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!