Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pár hasznos tanácsra lenne...

Pár hasznos tanácsra lenne szükségem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 13 éves lány vagyok, és ma reggel jött meg először. Édesapámmal és bátyámmal élek. Reggel felhívtam a mamámat és elmondtam neki. Volt itthon betét még egyszer ő vette nekem, hogy legyen nálam. Azt mondta a telefonban

, hogy ha fáj a hasam szedjek be Algopirint (nem tudom h kell írni). És, hogy cserélgessem a betétet, és ha valami van hívjam fel vagy menjek el hozzá. De nekem ennyi nem elég. Félek, senkitől nem tudok semmit megkérdezni. Nem tudom mikor van baj, vagy valami. Mikor kell cserélni a betétet, félek, hogy éjjel majd olyan lesz a lepedőm meg a pizsamám, mert nagyon vérzek:( A barátnőmnek még nem jött meg, így tőle sem tudok tanácsot kérni. Minél több dolgot szeretnék megtudni. Segítsetek kérlek! Köszönöm!

2010. jún. 21. 13:22
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
A betétet a vérzés intenzitásától függően kell cserélni, kb. 3-4 óránként. Ennél lényegesen több időt is kibírnak a mai hiper-szuper betétek, ne aggódj! Éjszakára pedig használj nagyobb nedvszívó képességűt, ha elmész a boltba, akkor a betétek csomagolásán látsz ilyen kis cseppecskéket, minél több csepp van rajta, annál nagyobb a nedvszívó képessége.
2010. jún. 21. 13:30
 2/24 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Még annyival egészíteném ki, hogy amenstruáci szörnyű fájdalmakkal tud járni, első, második nap. Ez normális sajnos. Erre érdemes menstruációs görcsökre kifejlesztett gyógyszert venni. Pl. Algoflex M.

Állítólag nem jó, ha a vérzés darabos, de nekem szinte mindig az kicsit és semmi bajom nincs, tehát ettől sem kell megijedni!

2010. jún. 21. 13:34
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Először is ne ijedj meg,ez normális.Nézd meg a betét csomagolásán,hány cseppes jelzés van rajta (valahol megtalálod,attól függ a betét nedvszívó képessége,hány cseppet látsz rajta).Ha erősen vérzel,vegyél éjszakai betétet,ilyet is lehet kapni,az erősebb nedvszívó,és nem mozdul el.Ha átáznál éjjel,semmi gond (bár a mai betétekkel ez már nem nagyon fordul elő) akkor kimosod a lepedőt.Ezt semmiképpen nem kell szégyellned!!! Majd begyakorlod idővel,ha már megszokod a havi rutint.2-3 óránként cseréld,de ez is a vér mennyiségétől függ.És mosakodj meg alulról naponta többször. Menni fog,ne ijedj meg!
2010. jún. 21. 13:35
 4/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Holnap megyünk vásárolni több helyre. Arra gondoltam, hogy majd a tescoban beszerzek ilyen dolgokat. Addig elég ez az egy csomag. Csak nem tudom miket vegyek. Betétet egy pár csomaggal, különbözőket, hogy kitapasztaljam melyik jó. Tampont is vegyek? Július 14-én megyünk nyaralni Harkányba, addigra vegyek tampont? Bár nem tudom tudom-e majd használni.Tisztasági betétet is veszek, meg ilyen törlőkendőt is szeretnék. Mire lehet még szükségem?
2010. jún. 21. 13:36
 5/24 anonim ***** válasza:

nem kell aggódni,és teljesen természetes,hogy egy kicsit megijedtél..

Mivel most jött meg először én azt tanácsolom,hogy óránként ellenőrizd,hogy mennyire ázott át a betét(hiszen még nem tudod,hogy erős vagy gyenge vérzésed van) Ha úgy látod,hogy a betét "eléggé elhasznált),vagyis már nem megfelelő a védekezése akkor cserélj nyugodtan új betétet.Ezt te magad idővel kitapasztalod,hogy mikor cserélj,és mennyit..Ha úgy érzed,hogy óránként cserélni akarsz,mert nem érzed tisztának magad akkor cserélj,bár a vérzés mennyiségétől függ..Vannak olyanok akiknek komoly menstruációs görcsük van..Van akinek annyira szokott fájni a hasa,hogy szinte sírna..Ilyenkor nyugodtan vegyél be fájdalom csillapítót..Pl: NO-SPA, BILAGIT,vagy más görcsoldó gyógyszerek.(de mértékkel szed,nem kell rászokni)

Elképzelhető,hogy te is megéled,hogy bizony a lepedőd,és a pizsamád is olyan lesz,vagy ahogy mondjuk"átáztál"..

DE EZ NEM BAJ! nem kell ezért szégyenkezned,vagy kínosnak érezni magad..Ezen legtöbben átestünk..

De lehet kapni éjszakai betétet(én még nem használtam) hátha avval nem ér ilyen meglepetés..de ha mégis olyan lesz a lepedőd és a pizsamád,akkor szépen fogod mindkettőt,és hideg vízben beáztatod.Majd szépen kimosod...Szóval nem kell aggódni..

Viszont azt tudnod kell,hogy most már a tested érett arra,hogy terhes legyél,vagyis ha nemi életet akarsz később élni,már védekezned kell,mert a hormonjaid működnek...

38/N

2010. jún. 21. 13:44
 6/24 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem többféle betétet vegyél, hogy kitapasztald, melyik a jó. Ha vízpartra mentek nyaralni, akkor kipróbálhatod a tampont is, abból is van különböző méret, a legkisebbet vedd. Ha nem mentek vízpartra, akkor szerint egyelőre maradj csak a betétnél!
2010. jún. 21. 13:46
 7/24 anonim ***** válasza:

Az éjszakai átázás ellen tanácsolnám, hogy egy vastag, nagyméretű törölközőt teríts a lepedődre keresztbe.

S ha a pizsamád olyan is lesz, de legalább a lepedőd, és az ágad nem.

2010. jún. 21. 13:48
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

szia.

szerintem júl. 14.ig elmúlik,sőt biztos,nem muszáj vegyél tampont is.

én az Always termékeket nem nagyon szeretem,viszont jó a Libresse és a Bella is.

Nézz be a : www.always.hu oldalra,ott a HAVI VÉRZÉSED menübe,majd oldalt ,bal felén,vannak az alpontok.Itt olvass el mindent amire szükséged van

ne félj,és szerintem éjszaka nem fogsz átázni.viszont (most nyár van,de máskor) legyen mindig nálad betét,csere bugyi az iskolában,vagy bárhova mész,mindig vigyél egy kis táskát,ahova belefér,nem foglal nagy helyet.

majd belejössz,nyugi:)

sok sikert..13 L:)

2010. jún. 21. 13:49
 9/24 anonim ***** válasza:
Szia! Tisztasági betét meg egy vagy kétfajta betét az erősebb napokra szerintem bőven elég, vehetsz egy kis csomag tampont is, ha ki szeretnéd próbálni, de valami picit vegyél kezdetnek. És július 14-én szerintem nem fogsz vérezni, ha ma jött meg, de persze lehet hogy elsőre nem lesz olyan pontos. Ezért mostantól mindig legyen nálad betét a táskádban valami eldugott zsebben, akkor is, ha nincs még itt a megjövés ideje.
2010. jún. 21. 13:50
 10/24 anonim ***** válasza:

ma 13:44 vagyok..

nem mindenkinek vannak nőgyógyászati görcsei..Ez is egyén függő.(nekem például soha nem volt)Van viszont olyan este is,hogy mielőtt megjönne,a melleid kezdenek fájni.(ez is természetes) Valaki írta,hogy "darabosan" távozik a vér..Ez is normális,hiszen ez is egyén függő.Ez is függ attól,hogy mennyi nyálkahártya válik le,és mennyi távozik vérzés kíséretében.(nekem is darabos)

Tanácsolom,hogy kezdésnek amíg nem ismered ki magad ne használj tampont..Előbb tapasztald ki hogy milyen erősségű,mennyi ideig tart..Betétet érdemes többet kipróbálni így megtudod melyik a legjobb neked..(erre is ahány ember annyiféle válasz jön)

2010. jún. 21. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!