Pár hasznos tanácsra lenne szükségem. Mit tegyek?
Sziasztok! 13 éves lány vagyok, és ma reggel jött meg először. Édesapámmal és bátyámmal élek. Reggel felhívtam a mamámat és elmondtam neki. Volt itthon betét még egyszer ő vette nekem, hogy legyen nálam. Azt mondta a telefonban
, hogy ha fáj a hasam szedjek be Algopirint (nem tudom h kell írni). És, hogy cserélgessem a betétet, és ha valami van hívjam fel vagy menjek el hozzá. De nekem ennyi nem elég. Félek, senkitől nem tudok semmit megkérdezni. Nem tudom mikor van baj, vagy valami. Mikor kell cserélni a betétet, félek, hogy éjjel majd olyan lesz a lepedőm meg a pizsamám, mert nagyon vérzek:( A barátnőmnek még nem jött meg, így tőle sem tudok tanácsot kérni. Minél több dolgot szeretnék megtudni. Segítsetek kérlek! Köszönöm!
Szia!
Még annyival egészíteném ki, hogy amenstruáci szörnyű fájdalmakkal tud járni, első, második nap. Ez normális sajnos. Erre érdemes menstruációs görcsökre kifejlesztett gyógyszert venni. Pl. Algoflex M.
Állítólag nem jó, ha a vérzés darabos, de nekem szinte mindig az kicsit és semmi bajom nincs, tehát ettől sem kell megijedni!
nem kell aggódni,és teljesen természetes,hogy egy kicsit megijedtél..
Mivel most jött meg először én azt tanácsolom,hogy óránként ellenőrizd,hogy mennyire ázott át a betét(hiszen még nem tudod,hogy erős vagy gyenge vérzésed van) Ha úgy látod,hogy a betét "eléggé elhasznált),vagyis már nem megfelelő a védekezése akkor cserélj nyugodtan új betétet.Ezt te magad idővel kitapasztalod,hogy mikor cserélj,és mennyit..Ha úgy érzed,hogy óránként cserélni akarsz,mert nem érzed tisztának magad akkor cserélj,bár a vérzés mennyiségétől függ..Vannak olyanok akiknek komoly menstruációs görcsük van..Van akinek annyira szokott fájni a hasa,hogy szinte sírna..Ilyenkor nyugodtan vegyél be fájdalom csillapítót..Pl: NO-SPA, BILAGIT,vagy más görcsoldó gyógyszerek.(de mértékkel szed,nem kell rászokni)
Elképzelhető,hogy te is megéled,hogy bizony a lepedőd,és a pizsamád is olyan lesz,vagy ahogy mondjuk"átáztál"..
DE EZ NEM BAJ! nem kell ezért szégyenkezned,vagy kínosnak érezni magad..Ezen legtöbben átestünk..
De lehet kapni éjszakai betétet(én még nem használtam) hátha avval nem ér ilyen meglepetés..de ha mégis olyan lesz a lepedőd és a pizsamád,akkor szépen fogod mindkettőt,és hideg vízben beáztatod.Majd szépen kimosod...Szóval nem kell aggódni..
Viszont azt tudnod kell,hogy most már a tested érett arra,hogy terhes legyél,vagyis ha nemi életet akarsz később élni,már védekezned kell,mert a hormonjaid működnek...
38/N
Az éjszakai átázás ellen tanácsolnám, hogy egy vastag, nagyméretű törölközőt teríts a lepedődre keresztbe.
S ha a pizsamád olyan is lesz, de legalább a lepedőd, és az ágad nem.
szia.
szerintem júl. 14.ig elmúlik,sőt biztos,nem muszáj vegyél tampont is.
én az Always termékeket nem nagyon szeretem,viszont jó a Libresse és a Bella is.
Nézz be a : www.always.hu oldalra,ott a HAVI VÉRZÉSED menübe,majd oldalt ,bal felén,vannak az alpontok.Itt olvass el mindent amire szükséged van
ne félj,és szerintem éjszaka nem fogsz átázni.viszont (most nyár van,de máskor) legyen mindig nálad betét,csere bugyi az iskolában,vagy bárhova mész,mindig vigyél egy kis táskát,ahova belefér,nem foglal nagy helyet.
majd belejössz,nyugi:)
sok sikert..13 L:)
ma 13:44 vagyok..
nem mindenkinek vannak nőgyógyászati görcsei..Ez is egyén függő.(nekem például soha nem volt)Van viszont olyan este is,hogy mielőtt megjönne,a melleid kezdenek fájni.(ez is természetes) Valaki írta,hogy "darabosan" távozik a vér..Ez is normális,hiszen ez is egyén függő.Ez is függ attól,hogy mennyi nyálkahártya válik le,és mennyi távozik vérzés kíséretében.(nekem is darabos)
Tanácsolom,hogy kezdésnek amíg nem ismered ki magad ne használj tampont..Előbb tapasztald ki hogy milyen erősségű,mennyi ideig tart..Betétet érdemes többet kipróbálni így megtudod melyik a legjobb neked..(erre is ahány ember annyiféle válasz jön)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!