Elegem van! Már nagyon idegesít. Megőrülök. Mitől lehet ez? Mikor lesz már normális?
Szia, én vagyok a 21. 57-es.
Anyukád számára is lehet, hogy problémás terület a szexualitás, ezért ellenzi nálad. De mielőtt találgatunk jó lenne kideríteni az okát. Ő félt esetleg egy nem kívánt terhességtől? Erre vannak a mai hatékony fogamzásgátló eszközök. Ezt végig lehet vele beszélni, esetleg együtt elmentek az orvoshoz.
Vagy az a problémája, hogy korainak tartja a szexualitást? Ez nehezebb dió, de ha látja, hogy jó a kapcsolatod, ezt többször mondod is neki, látja, hogy a lánya biztonságban van, nem fogja rossz dolog érni, akkor talán megnyugszik. Sokat kell vele beszélgetni, "puhítani".
Az a legkeményebb dió, ha neki is gondja van a szexualitással, vagy esetleg rivalizál veled. Ebben az esetben ezt neked kell elválasztanod a saját félelmedtől. Ez őróla szól, nem rólad.
De ez a félelem tönkreteheti a nemi életedet, a kapcsolatodat! A fogamzásgátló tabletta ha rendesen szeded gyakorlatilag 100%-os hatékonyságú. Ha óvszert használsz, az is nagyon biztonságos, mert ha esetleg elszakad (13 éve élek aktív nemi életet, még soha nem szakadt el), akkor is tudsz bevenni esemény utánit. A pettingtől nem lehetsz terhes, ha megmossa a párod magát miután spermás lett. Tehát a félelmed nem reális! Ezért írtam a bűntudatot.
Anyudnak sok mindenben igaza van, ha valaki túl korán kezdi a nemi életet és gyakran váltogatja a partnerét, nagyon hamar kiéghet. Az egésznek az értéke, szépsége elveszik. Viszont te már 5 hónapja együtt vagy a pároddal. Természetes, hogy örömet szeretnétek okozni egymásnak. Mind a ketten nemileg érettek vagytok, és van vágyatok egymás felé. Ezt kéne anyukáddal picit megértetni. Annak a fiúnak is vannak vágyai. Az oké, hogy vár rád, és meg tud állni a pettingnél, de azért ez sem mehet a végtelenségig. Ezt neked is meg kell értened. Ha a párkapcsolatod tartós lesz, akkor mindenképpen el kell gondolkodni a fogamzásgátláson. Ha nagyon félős vagy, akkor mehet együtt a tabletta és az óvszer is.
Arra figyeljetek, hogy a phamatex krémet lehet, hogy nem lehet óvszerrel együtt használni, mert zsíros bázisú a krém. (a kúp és habot nem ismerem, a patikust kérdezzétek meg!)Az óvszert csak vizes alapú krémmel lehet együtt használni. (lehet hozzá külön síkosítót kapni)
Egyébként az óvszer önmagában is véd teljesen, ha elszakad, akkor úgyis esemény utánit kell bevenni. De nem szakadósak. Mondom én elég sokat használtam, soha nem volt vele gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!