Hüvelygombát mennyire esélyes, hogy a partner okozza?
A hüvely nornál esetben megbirkózik mindennnel, de lehet, hogy alapjában véve több benned a candida gomba, ami lehet gyengébb immunrendszer következménye is.
Ez egy népbetegség. Olyanok is szenvednek a tüneteitől, akik nem is gondolnák.
Szerintem ilyenkor elég a partneredről átkerült candida mennyiség is ahhoz, hogy túlszaporodjon, mert lehet, hogy ezidáig is csak éppen hogy megbirkózott vele a hüvelyed.
Pizza, tészták, péksütik, cukrozott processzált gyorskaják, adalékanyagok...stb, ezek mind hozzájárulnak a candida szaporodásához, ugyanis ezekkel táplálkozik.
Így aki nem él egészségesen, sokkal nagyobb esélyt ad az elszaporodásának.
akár totál rand is kijöhet, mivel mindenkiben jelen van a candida, és ha gyengül az immunrendszered (lehet éppen küzd vmi betegséggel, csak nincs tünete) kijöhet. nagyon sok mindentől változhat a hüvelyed ph-ja, és így kijöhet "magától is".
persze lehet, hogy a partnered borította fel az egyensúlyt, tőle jött a fertőzés, de nem biztos.
nekem pl ha nem nedvesedek kellően, vagy kiszáradok szex közben, és kidörzsölődik a hüvelyem is ki tud ettől jönni..
Igen
Ilyenkor kezelje Ő is magát
Mert csak vissza fertőz
24N
Szaga milyen?
Hal vagy kovászos uborka?
Én is pont a hüvelygombával küzdök most! Nemrég lett egy új partnerem, újra elkezdtem szexuális életet élni, és rögtön ki is jött (életemben először). Viszont valszeg nem a páromtól kaptam, hanem a glicerines síkosítótól.
Sajna a legtöbben van, akármelyik márka is. A glicerin pedig egy szénhidrátfajta, vagyis gyakorlatilag táp a Candidának. És az a vicc, hogy patikában vettem direkt hüvelygomba megelőzésére való intim mosakodót (Beliema), és kiderült, hogy még abban is glicerin van, és újra kijött rajtam. Újjé...
Amúgy a nyár sem segít rajta, sajnos ilyenkor sokkal gyakoribb a hüvelygomba, mert a Candida imádja a sötétet, meleget és nedveset... A hüvely ilyenkor paradicsom neki sajna.
Emiatt sokan használnak hüvelyflóra-erősítő kúpokat nyáron. Én még nem próbáltam őket, de el fogom kezdeni. Bármelyik drogériában vagy patikában lehet őket kapni, van csomó fajta. (Pl. Gynoflor, Gynophilus, Beliema kúp) Kíváncsi leszek!
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!