18 éves lány vagyok és nagyon aggódom, mert mióta megjött, (aminek már 5 éve) még nem rendeződött a havivérzésem. Sőt mi több jelenleg is 3 hónapja várom, de nem jelentkezik. Mi gátolhatja a menstruációt, ha még szűz lányról van szó? Kérem segítsenek
Hormonális okok lehetnek mögötte, a szüzesség csak annyiban fontos, hogy akkor valószínűleg még nem szedsz fogamzásgátlót - ami ebben az esetben jó.
Nőgyógyász. Ultrahang és hormonszint vizsgálatok. Nem fájdalmasak és nem is hosszadalmasak, mihamarabb keresd fel, hogy rendeződjön a ciklusod.
És a három hónap alatt nem mentél még nőgyógyászhoz?...
szerintem hormonális oka lehet, kérj vérképből hormontükröt, a doki egyből meglátja hogy mi a gond.
Ha sokat sportolsz, vagy nagyon vékony vagy, akkor is elmaradhat a menses.
Barátcserje kapszula esetleg rendezheti, de kérdezd meg a dokit először, az öngyógyítás normális diagnózis nélkül hatalmas butaság. A barátcserje neve Agnus Castus, és a Mastodynon cseppben is benne van, hátha a doki így ismeri.
Utolsó: Nem biztos, hogy rendeződik magától. Miért kell hülye tanácsot osztogatni?...
Nekem pl PCOS miatt nem jött meg több hónapon keresztül. Menj el nőgyógyászhoz, és kérj hormonvizsgálatot. Ha tényleg azzal van a probléma, akkor utána érdemes endokrinológust felkeresni.
A fogamzásgátló nem old meg semmi,t csak elfedi a problémát. Nem értem miért kell fűnek fának ezt ajánlgatni ciklusrendezés miatt. SEMMI nem rendeződik tőle...egyáltalán NEM lesz normális ciklusa, csak egy mesterséges, amit a gyógyszer csinál.
Menj el orvoshoz és vizsgáltasd ki magad. De tényleg valószínű, hogy PCOS. Nekem is ugyanilyen gondom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!