Nekem is kellene rákszűrésre mennem? - 23 éves szűz lány
Látott már nőgyógyász többször. 17 éves korom táján hüvelygomba miatt sokszor kellett mennem, aztán szerencsére elmúlt. Utoljára úgy 19 évesen lehettem, szintén gombás fertőzéssel. Azóta nem voltam, de panaszom sincsen.
Egy barátnőm mondta, hogy szerinte 20 év felett akkor is el kellene járnom rákszűrésre, ha még nem élek/nem is éltem nemi életet.
Erről ti mit tudnátok nekem mondani?
Az eddigi vizsgálatok alapján az a tapasztalatom, hogy az sem biztos, hogy az orvos meg tud vizsgálni. Volt olyan is, hogy az illető orvos nagy nehezen meg tudott, megint más nem.
Tampont nem használtam soha, csak betétet.
Mikor anno gombás fertőzésem volt, használtam hüvelykúpot, mert muszáj volt, kb női kisujj vastagságút, de az is nehezen ment fel.
Lenne így értelme rákszűrésre menni? Meg tudnák a vizsgálatot csinálni, és egyáltalán lehet esélye valamilyen betegségnek nálam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!