Ez szívritmuszavar lehet?
Szerintem csak nagyon figyeled.93 még normális tartományon belül van, bár lehetne kicsit lassabb is, de ez még nem feltétlen baj, pláne ha az orvos is azt mondja.Én a 70 körülit már soknak szoktam érezni, mert én is parázok miatta.De most egy ideje kevésbé foglalkozom ezzel és nem is volt baj.
Ha megfigyeled, belégzés közben gyorsul, kilégzés közben lassul a szívverés.De ez is normális.
Ez teljesen normális, légzési arrythmiának hívják, egyszerűen azért van, mert mikor belégzel, akkor megnő a nyomás a mellüregben, ami összenyomja a mellkasban lévő nagy vénákat és kevesebb vér jut a szívbe. Emiatt kicsit felgyorsul a szív, mikor kilégzel, csökken a nyomás, több vér áramlik vissza, ilyenkor meg lassul. Általában fiatalokon lehet tapasztalni, nyugalomban kifejezettebb.
Csak mellékesen teszem hozzá, hogy fiatalkorban a másik gyakori dolog, ami ijesztőbb ennél, azok az extrasystolék. Viszonylag gyakran jelentkezhetnek, heti többször is érezheti az ember. Azt érzed, hogy egy nagyot üt a szíved. Ez sem kóros alapból, de ha gyakran jelentkezik (mondjuk minden nap, vagy egymás után sokszor, percekig fennáll stb.) akkor érdemes felkeresni orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!