Előfordulhat, hogy menstruáció előtt, alatt gyakoribb lesz a szivritmuszavar?
De jó, hogy rátaláltam erre a kérdésre!
Én ezzel pont ugyanígy vagyok. Én is fel akartam tenni ugyanezt a kérdést.
Nekem mitralis prolapsusom van,gyógyszert szedek szapora pulzusra ami szépen beállította a normál értékre, de menzesz előtt pl nekem is szoktak nagyon durva kihagyások/össze-vissza kalapálások lenni vagy szaporább kicsit bogyó mellett is. Szerintem a hormonok, ilyenkor stresszesebb vagy meg a szervezet vizet tart vissza, ami valamelyest megterheli a szívet.
Nekem a Panangin bevált, abban van kálium is, de jó a sima magnézium (pl.: Magnerot) meg egy kis relax. :)
Nekem is van mitralis prolapszusom.Mióta szedem rendszeresen a vérnyomás csökkentöt, azóta jobb valamivel, de azért néha még mindig érzem a kalapálást, főleg mensi környékén és hiába a gyógyszer, mensi első napjaiban igy is felugrik néha 160-ig.Olyankor beveszek egy frontint, az viszi le legjobban. Szerintem a mitrális prolapszus+a hormonszint változása+ az idegrendszer is megbolydul kicsit olyankor és ez összeadódik.Sajnos ilyenek vagyunk. Engem a tél visel meg jobban, akkor fokozódnak ezek a tüneteim.Nyáron elvagyok.
Na nekem meg inkább a nyár illetve az átmeneti időszak. Melegben jobban kalapál.
Sajnos ezzel nem tudunk mit tenni. Nekem is hiába mondta a doki, hogy nem veszélyes, azért elég ijesztő tud lenni, és néha bizony elgondolkodom, hogy itt a vég :D
A sportot ajánlotta, utóbbi időben tekerek, hátha segít :) kontrollra azért érdemes 1-2 évente eljárni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!