Fogamzásgátlót lehet ennyi ideig szedni?
27 éves vagyok, 18 éves korom óta szedem, nem csak terhesség ellen, hanem hogy szabályozza a menstruációm, plusz ne görcsölök.
erre egy ismerősöm leoltott, hogy hogy lehet enny ideig szedni(9év),mert ez ne normális.
a 9 év alatt 2x abbahagytam pár hónapra.
ha baj lenne akkor gondolom a dokim szólt volna.
illetve azok a nők akik egész életükbe a gyógyszert választják fogamzásgátlás céljàból, akkor ott hogy van?
ezt most nem értem....
Szia! 28 éves vagyok! Március 16-án hagytam abba a fogamzásgátló szedését,egészségügyi okokból!
10évig folyamatosan szedtem! Meg is lett az eredménye!
Egy általános vérvizsgálat során kiderült,hogy magas a szérum vasam!
Ez sajnos a fogamzásgátló hatása végett van!mert nincs rendes menszesz...és ugye,menszeszkor tudna egy bizonyos mennyiségű vas a szervezetből kijutni!
Sajnos nekem a "menszesz"1napig tartott gyógyszer mellett! Max 2! Barnázgattam..a doki soha nem mondta,hogy abba kéne hagyni..mindig felirta a gyógyszert!
De a leletemet látva..
Ezért javasolták,hogy abba kell hagynom!
Voltam belgyógyászaton is! 1hónap múlva kontroll!
Ez az én esetem,szerintem kinek igy,kinek ugy reagál a szervezete!
Én végleg letettem! Jó volt eddig,tudtam mikor jelentkezik a menszesz,tudtam tervezni nyaralásokat,stb stb..de többet ér az egészségem..
Ha neked nincs panasz,szedd nyugodtan!
De vérvizsgálatot is csináltass majd,hogy megnézzék hogy nincs e negativ hatással rád a gyógyszer! 😊😙
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!