Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ebben az esetben ti váltanátok...

Ebben az esetben ti váltanátok orvost?

Figyelt kérdés

Régóta küzdök hüvelyi fertőzésel, már a 3. féle gyógyszert kapom rá, de egyenlőre nem érzek javulást.

Az orvosom még nem vett le egyszer se kenetet, csak a tünetek és sima vizsgálat alapján diagnosztizált, illetve azt mondta, hogy úgyis sokat kéne várni rá...

Eddig azért hozzá jártam, mert kis település, gyakorlatilag ő van vagy az SZTK, ahol ennyire se foglalkoznak veled..

Ezenkívül kicsit erőlteti a rákszűrést is, viszont így, hogy folyamatos panaszaim vannak nem látom értelmit, hiszen biztos P3 lenne a fertőzés miatt..

Én úgy gondolom, hogy jó lenne, ha alaposabban is megvizsgálna vki, viszont anyukám szerint túlaggódom, akihez járok, az is jó orvos.

Ti mit gondoltok?

20/L

2018. febr. 27. 20:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Az első kettő nevét most nem tudom megmondani, sajnos nem otthon vagyok, így nem tudom megnézni, annyit tudok róla mondani, hogy először sima gombára való volt, aztán kombinált( gomba+ baktérium), most pedig Dalacin hüvelygélt kaptam.

Először klasszius gombás tünetekkel indult, égés, viszketés, kipirosodás, folyás, aztán az első kezelés végére a kipirosodás elmúlt, viszont a folyás és az égő érzés nem.A folyás pedig nagyon krémes, fehér.

Kellemetlen szag vagy ilyesmi nincs...

2018. febr. 27. 21:34
 12/16 anonim ***** válasza:
A dalacin azert egy erosebb antibiotikum, ha ez sem hat igazan megcsinalhatna a tenyesztest. Bimanualis vizsgalattal meg rohadtul nem fogja megtalalni a fertozes okat. Igy azert mar masabb a hekyzet :D Szerintem teneg menj masik dokihoz, ez nem normalis..
2018. febr. 27. 22:01
 13/16 anonim ***** válasza:

Hát, ilyen esetben már simán lehet az is amúgy, hogy a fertőzés elmúlt, csak a kúpok kikezdték a nyálkahártyát, és attól van az égő érzés.

De ilyen esetben szerintem már célszerű lenne a tenyésztés. Ha kijön belőle valami, akkor célzott kezelés, ha pedig negatív, akkor hüvelyflóra helyreállítás.

2018. febr. 27. 22:15
 14/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok, arra az esetre, ha ide tévedne valaki, leírom a sztori végét.

A Dalacin után se javult a helyzet, sőt rosszabb lett, a régi orvosom továbbra is találgatott, már számomra is egyértelmű volt, hogy hülyeségeket beszél, ellenben kenetet továbbra se akart levenni, úgyhogy orvost váltottam.

Az új orvosom azonnal kenetett vett, manuális vizsgálat helyett(ami rohadt kellemetlen lett volna az állapotomban)inkább ultrahanggal nézte meg a méhem-petefészkem, így semennyi kellemetlenséget nem okozott a vizsgálat, nem úgy, mint az előző orvosomnál.

Az eredmény Candida fertőzést mutatott ki, tehát eleve a Dalacin rohadtul nem arra való volt, illetve a nagyon régóta tartó gyulladás miatt már fehérvérsejtek is kimutathatóak voltak, úgyhogy kaptam kúpot meg szájon át szedendő gyógyszert, mindkettőt célzottan, 2 hét alatt rendbe is jöttem, majd még kontrollra megyek vissza, de azt már csak a saját megnyugtatásomra.

Ami még fontos, hogy ráadásul az alaposabb ellátásért ugyanannyit fizettem, mint a régi orvosomnak, aki semmilyen normális vizsgálatot nem végzett, pedig pesti orvoshoz mentem..

Tehát számomra az a tanulság, hogy ha kétségeid vanak az orvosoddal kapcsoatban, akkor merj lépni, mert nem biztos, hogy te vagy a hülye, aki nem fogja fel az orvosa zsenialitását..

2018. ápr. 7. 17:38
 15/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm hogy megírtad!
2018. ápr. 7. 20:43
 16/16 anonim ***** válasza:
De jó akkor hogy váltottál, további jó egészséget!
2018. ápr. 8. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!